Tweede avond Midzomerrapid 2024 op 14 juni

Uitgelicht

Utrecht SchaakclubMoira-Domtoren organiseert de Moira-Domtoren Midzomerrapid! Een serie leuke rapidavonden voor schakers van elke sterkte om het seizoen mee af te sluiten. Speeldata zijn 31 mei, 14 en 21 juni. Op elke avond spelen we 3 partijen met tempo 15 minuten + 5 sec/zet.

Voor de tweede rapidavond op vrijdag 14 juni kun je je inschrijven via het formulier. Heb je de eerste avond gemist? Geen probleem, je stroomt in met 3 byes. De voorlopige deelnemerslijst kun je hier zien en dit is de tussenstand. Aanmelden via het formulier kan tot 19:30 op de speelavond. Daarna kun je je nog aanmelden in de zaal, tot uiterlijk 19:45. De indeling is om 19:45, de eerste ronde start om 20:00, einde omstreeks 22:30.

Lees verder

Thomas Beerdsen wint rapidtoernooi

In groep 1 is net ronde 6 begonnen.

Op zaterdag 8 juni organiseerde Moira-Domtoren de 20e editie van ons rapidtoernooi, het Open Rapidkampioenschap van Moira-Domtoren. Er werd gespeeld in twee groepen door ca. 80 enthousiaste schakers. Thomas Beerdsen (Apeldoorn) won het toernooi met 6½ uit 7. Hugo ten Hertog werd tweede met een half puntje minder. Klik hier voor de eindstand van groep 1.

Groep 2 werd gewonnen door jeugdspeler Leon Elferink (OZU), die slechts een halfje afstond. Het was een mooie schaakdag, uitstekend georganiseerd door initiatiefnemers Klaas, Gerard, Mark en Max, op de wedstrijddag bijgestaan door Henk, Bram en Tjerk voor hulp bij de indeling en wedstrijdleiding. Het toernooi werd geopend door voorzitter Kees. De catering was prima in orde, met s middags heerlijke hapjes. Dank aan iedereen voor je sportieve deelname en hulp!!! (later meer)

Doe mee met de interne competitie van Moira-Domtoren!

Doe mee met de interne competitie van Moira-Domtoren! Op vrijdag 14 en 21 juni organiseren we de midzomerrapid, maar kun je eventueel een extra partij spelen in de interne competitie. Je kunt je inschrijven via het formulier. (Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst). Aanmelden via het formulier kan tot 19:30. Daarna kun je je nog aanmelden in de zaal, tot uiterlijk 19:45. De indeling is om 19:45, de competitie start om 20:00. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom, je kunt vrijblijvend enkele ronden meespelen voor je besluit of je lid wilt worden. Desgewenst kun je in plaats van aan de interne competitie meedoen met recreatief schaken.
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Moira-Domtoren? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst door een berichtje te sturen naar wedstr@moira-domtoren.nl

SGS-jeugdcompetitie: A1, B1 en D4 kampioen

A1 kampioen! (foto: Henk van Lingen)

Afgelopen vrijdag 31 mei was het tijdens het jeugdschaak stiller dan anders in het Rode Kruisgebouw. Dat kwam omdat de SGS-jeugdteams allemaal tegelijk in actie kwamen tijdens de gezamenlijke slotronde bij Magnus Leidsche Rijn. Dit seizoen speelde Moira-Domtoren mee met maar liefst 10 teams. De teams A1, B1 en D4 werden kampioen!

 

20e Open Rapidkampioenschap op zaterdag 8 juni

groepsfoto op de binnenplaats

Wie gaan er op 8 juni 2024 naar huis met de prijzen? Hier een groepsfoto op de binnenplaats van prijswinnaars bij een eerdere aflevering.

Het Rapidtoernooi van schaakvereniging Moira-Domtoren is terug van weggeweest. En hoe!
Op zaterdag 8 juni 2024 kun je in ons eigen clubgebouw in het mooie Utrecht komen spelen in het rapid-tempo. Er is plek voor max. 90 deelnemers (vrijdagavond waren er nog een kleine tien plaatsen). Er is een prijzenpot van meer dan € 800 en het toernooi heeft een nieuwe naam: het Open Rapidkampioenschap van Moira-Domtoren. Lees verder