Over Moira-Domtoren

Moira-Domtoren is dé schaakclub in Utrecht voor iedereen die graag schaakt: van kinderen die nog leren schaken tot en met spelers met een rating boven de 2000.

De club heeft ongeveer 65 senior- en 70 jeugdleden. Kijk om een indruk te krijgen van de club in de rubriek Nieuws, of bekijk bijvoorbeeld de foto’s van een van onze toernooien.

Speelavond
Elke vrijdagavond is er van 18:30 tot ca. 19:30 uur jeugdschaak. Om 19:45 uur begint de interne competitie voor volwassenen. Aan- en afmelden kan via het inschrijfformulier op de website (zie de rubriek NIEUWS). Stuur voor meer info een berichtje naar wedstr[at]moira-domtoren.nl
Adres: Koningsweg 2, 3582 GE Utrecht, 030-2521244, wedstrijdleiding: 06-45041878

Toernooien
Daarnaast kun je meedoen aan verschillende toernooien zoals het vierkampentoernooi in september, snelschaakavonden, bijzondere toernooien en de midzomerrapid (drie avonden in/rond juni, ook toegankelijk voor niet-leden).

Externe teams
Moira-Domtoren heeft vijf teams die spelen in de regionale avondcompetitie en vier teams in de landelijke zaterdagcompetitie. Ook zijn er diverse jeugdteams. Onze teams zijn altijd op zoek naar versterking!

Meedoen
Je kunt vier keer gratis en vrijblijvend meedoen in de interne competitie. Aan- en afmelden voor een clubavond kan momenteel via het inschrijfformulier op de website (zie de rubriek NIEUWS). Stuur voor meer info een berichtje naar wedstr[at]moira-domtoren.nl
Veel speciale evenementen zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Je bent natuurlijk van harte welkom om wel lid te worden.

Jeugdschaak
Moira-Domtoren heeft een bloeiende jeugdafdeling. Wil je meedoen met jeugdschaak? Lees hier meer, mail jeugdcoördinator Albertus ten Hertog op jeugdinfo[at]moira-domtoren.nl of bel: 030–2732013.

Recreatief schaak voor huisschakers en beginnende schakers
Schaak je (nog) niet zo sterk? Ben je pas begonnen met schaken? Ook dan ben je van harte uitgenodigd om te komen schaken op de vrijdagavond. Je kunt een vrije partij spelen, naar keuze – in overleg met je tegenstander – met of zonder klok. Erg leuk is de analyse achteraf in de grote zaal, samen met je tegenstander en langswandelende clubgenoten die graag meekijken en tips kunnen geven.

Les aan studenten
Ken je schaken van internet, maar wil je ook wel eens “in het echt” schaken en vooral weten hoe je verder komt in het spel? Laat het ons weten op wedstr[at]moira-domtoren.nl

Schaakvlog
Onze clubgenoten Erwin en Max de Kleijn hebben een schaakvlog op YouTube. Het kanaal is bedoeld voor jeugdschakers, maar ook beginnende volwassen schakers kunnen er veel van leren. Aan bod komt bijvoorbeeld mat zetten, (niet) pat zetten of bij welke pion is het eindspel remise …

Privacy
In onze verklaring persoonsgegevens kun je lezen hoe we omgaan met de verschillende soorten gegevens over leden en andere mensen zoals ouders van jeugdleden, vrijwilligers en deelnemers aan activiteiten van de club.

Sociale veiligheid

Bij Moira-Domtoren staat een prettige sfeer hoog in het vaandel. Gezelligheid en goed schaken kunnen samengaan. Spelers van verschillende achtergrond en verschillende speelsterkte delen dezelfde interesse en dat gaat bij ons prima.

Bij de jeugd wordt de sociale veiligheid bevorderd door de werkwijze. De groep lesgevers/jeugdbegeleiders heeft regelmatig onderling overleg over de begeleiding van de jeugdleden. Tijdens de clubavonden geven ze naast elkaar les aan kleine groepen jeugdspelers.

Wat nu wanneer je als lid of bezoeker toch een vervelende ervaring hebt met iemand op de schaakclub? Dan kun je contact opnemen met een van de bestuursleden en het in vertrouwen bespreken. Ook kun je contact opnemen met de speciale vertrouwenspersoon van de KNSB.