Inschrijfformulier interne competitie 4 december

Uitgelicht

Aanmelden voor de volgende competitieronde kan vanaf dinsdagavond via de link. Je kunt ook de deelnemerslijst bekijken. Het maximumaantal deelnemers is deze week 30. Als dat aantal is bereikt, kom je op de wachtlijst. Sta je op de wachtlijst? Vermeld dan ook je telefoonnummer, zodat we contact met je kunnen opnemen als er alsnog plaats is. Je telefoonnummer wordt niet gepubliceerd.

Je kunt je aanmelden via het formulier tot 19:30. Daarna kun je je nog aanmelden in de zaal (zolang er plaats is), tot uiterlijk 19:45. De indeling is om 19:45, de competitie start om 20:00. Verzoek om niet allemaal in de grote zaal te wachten, maar je bij binnenkomst te verspreiden over de verschillende zaaltjes. Lees ook de bijgewerkte versie van “coronamaatregelen op de clubavond”!!!

Wil je ook op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst door een berichtje te sturen naar wedstr@moira-domtoren.nl

Seizoensprijzen 2019-2020 uitgereikt

Het heeft even geduurd, maar enkele weken geleden werden eindelijk de seizoensprijzen 2019-2020 uitgereikt op de clubavond. De laatste ronde in de interne competitie was op 28 februari. De week daarna draaiden we nog een goedbezocht rapidavondje, maar toen was het uit met de pret, en duurde het tot eind juni voor we – vlak voor de zomervakantie – weer voorzichtig “live” gingen schaken tijdens de twee opstartavonden. De stand na ronde 19 is daarom als eindstand genomen voor de interne competitie. Vanwege het voortijdige einde is bij de bepaling van de winnaars begrijpelijkerwijs niet vastgehouden aan de eis dat je minimaal 14 partijen gespeeld moet hebben om in aanmerking te komen voor een prijs. Anderzijds waren we van mening dat de hoogst geëindigde deelnemer die dat aantal wel heeft gehaald beloond moest worden met de 3e prijs. Dat resulteert in het volgende rijtje: 3. Wouter van Goor, 2. Jan Bettman, 1. Tjerk Hacquebord.

Bij de jeugd zijn we voor de prijzen uitgegaan van de eindstand van de 1e periode, eind januari. De winnaars: Max Valkenburg jeugdkampioen, Ralf Sterk D-kampioen, Joris Stok 3e prijs. Bravo en schaak zo door! De medailles in de stap 2-competitie gingen naar Tobias Harris, Nishaa Haque en Aryan Vysyaraju.

Vanaf half maart hebben we thuis- maar niet stilgezeten. Online ging de strijd door op Lichess. Bij de senioren in de zogenaamde “Arena”, een prima naam voor de toernooitjes waar je na afloop van een partij direct opnieuw kunt spelen en waaraan vele senioren én jeugdleden (en gastspelers) deelnamen. Ook daar hoorde een bekertje bij: goud voor Albertus ten Hertog, zilver voor Tjerk Hacquebord, brons voor Daan Schönberger. Voor aan de Arena deelnemende jeugdleden waren er de verkoelende ijsbonnen (uitgereikt in en rond de zomermaanden).

Daarnaast was er vanaf april een aparte online jeugdcompetitie in plaats van de jeugdschaakavond. Organisator Henk van Lingen hield per maand een klassement bij. Maandwinnaars waren: Max Valkenburg en Chima Njika, Mark de Graaf werd twee keer tweede (en kreeg daar één beker voor), Kevin Moonen en Tijl Fokkinga ontvingen beiden een beker voor de derde plek.

Onlineclubavond Moira-Domtoren: zwitsers toernooitje

Op vrijdag 13 november organiseert Moira-Domtoren opnieuw een online toernooitje via Lichess. Ook jij kunt hieraan meedoen, gewoon vanuit je luie stoel, op het terras (indien verwarmd), achter je bureau… Het toernooi begint om 20:00 en duurt tot ongeveer 22:00. Aanmelden voor de eerstvolgende editie kan via de link. Formule: 7 ronden zwitsers, speeltempo 7 min + 2 sec. Let op: meld je eerst even aan bij het Lichess-team van Moira-Domtoren. Een account aanmaken in Lichess doe je hier. Lees verder

Geen clubavond op 6 en 13 november

In verband met de opnieuw verscherpte coronamaatregelen hebben we de komende twee weken geen clubavond in het Rode Kruisgebouw. De leden hebben hierover een berichtje ontvangen. We gaan wel een toernooitje in Lichess organiseren op de vrijdagavond (tussen 20 en 22 uur). Het plan is om een minirapidcyclus te houden over twee avonden. De link naar het toernooitje vind je in het eerste (uitgelichte) bericht op deze site, in de agenda en in je mailbox! Op 20 november ’20 hopen wij weer plaats te nemen achter onze 1,5m-borden!

Kees Vreeken Knock-outtoernooi: online of offline

Onze schaakvrienden van SV Paul Keres organiseren in november en december een speciale versie van het Kees Vreeken Knock-outtoernooi. Dit toernooi, dat trots de naam draagt van onze clubgenoot Kees Vreeken (dubbellid bij Moira-Domtoren, hoofdlid bij Paul Keres), staat ook open voor schakers van de andere Utrechtse schaakverenigingen.

Knock-out met herkansing
Het toernooi is een klassiek knock-outtoernooi, denk aan tennis. Een match bestaat uit twee partijen met een bedenktijd van 20 minuten en 10 seconden per zet. Bij een gelijkspel volgt een beslissingspartij.  Verliezers van een match zijn niet uitgeschakeld, maar worden ingedeeld in vierkampen. Bijzonder is dat de partijen – afhankelijk van je voorkeur – online óf offline kunnen worden gespeeld. Zie de link voor alle info. Meedoen? Meld je vóór 1 november aan.