Aanmelding Lentetoernooi geopend!!!

Uitgelicht

Lentetoernooi 2021: Je kunt ook in de buitenlucht afspreken met je tegenstander om je partij te spelen, bijvoorbeeld in een park of op een andere plek waar picknicktafels staan (foto: Clara Pafort).

De winter is voorbij, de sneeuw weggedooid, het ijs gesmolten. Kortom, zoals het eerste warmtegolfje al aankondigde: de lente is aangebroken! Het moment waarop de club weer open gaat en we op de vrijdagavond kunnen schaken in het Rode Kruisgebouw komt snel dichterbij. Maar het kan helaas nog even duren tot het echt zover is. Om het wachten te verzachten én om meer te bieden dan alleen de clubavond online op de vrijdag, organiseert Moira-Domtoren de komende tijd het Lentetoernooi 2021. Het Lentetoernooi(*) is een toernooi over 7 ronden en zal van start gaan in de tweede week van maart:
– voor alle leden van Moira-Domtoren, inclusief jeugdspelers vanaf stap 3
– ook gastleden die alleen lid zijn van Moira-Domtoren Online zijn welkom
we houden rekening met speelsterkte bij de indeling
– je speelt één partij per twee weken
– dit kan zijn: online, bij iemand thuis, of in de buitenlucht
– inschrijven voor ronde 1 kan tot 8 maart 18 uur via het inschrijfformulier
– check hier de deelnemerslijst
indeling ronde 1 uiterlijk dinsdag 9 maart; verzoek om het resultaat van de partij uiterlijk donderdag 18 maart door te geven via het uitslagformulier{volgt}
richttempo: fysiek 50 min + 10 sec (= 1 partij) of online 2 x 25 min + 5 sec (2 partijen)
– in overleg met je tegenstander mag je een ander (sneller) speeltempo kiezen en/of meer partijen spelen (een miniblitzmatch over vier partijen mag bijvoorbeeld ook; als je alleen een analoge klok hebt, kun je 1 uur p.p.p.p. kiezen)

Verder:

– voor thuis- of buitenspelers: eventueel kun je een klok lenen bij de club; als dat zo is, laat het dan even weten via wedstr@moira-domtoren.nl
– er zijn diverse prijsjes te winnen, ook voor beste ratingprestaties en beste jeugdspelers
– op het moment dat de club weer open kan, kun je je Lentepartij ook op de club spelen

(*) De opzet van het Lentetoernooi van Moira-Domtoren is te vergelijken met de Huiskamercompetitie die Paul Keres de afgelopen winter is gestart en waar ook de nodige clubgenoten aan hebben deelgenomen.

Clubavond online op vrijdag: schaak gezellig mee!!!

Het Lichess-motto van deze week is afkomstig van de Oostenrijks-Pools-Franse schaker Savielly/Xavier Tartakover: “It’s always better to sacrifice your opponent’s men.”

Op vrijdag 5 maart is er een nieuwe editie van onze clubavond online in Lichess. Je kunt je nu al aanmelden via deze link! Formule: Arena Rapid 7 min + 2 sec. Ook geschikt voor jeugdspelers vanaf stap 3 en gastspelers zijn welkom. Nog niet eerder meegedaan? Meld je dan eerst aan bij het Lichess-team van Moira-Domtoren o.v.v. je echte naam. Een account aanmaken in Lichess doe je hier. Lees verder

Oliebollentoernooitje online op dinsdag 29 december

Wanneer zoals dit jaar twee reguliere clubavonden uitvallen tijdens de feestdagen (eerste kerstdag en nieuwjaarsdag), plannen we de traditionele oliebollenavond meestal ergens midweeks. De laatste jaren hadden we een prima opkomst op deze allerállerlaatste clubavond van het jaar, met behalve oliebollen prima hapjes en drankjes en een gezellige sfeer. Dit jaar blijft de club gesloten. Daarom organiseren we dinsdag 29 december het Oliebollentoernooitje Online (O-O), een zwitsers toernooitje over 5 ronden, met in de even ronden een voorgeschreven openingszet voor wit die recht doet aan de woeste tijden waarin we leven: in ronde 2 speelt wit 1. c4 of 1. f4, in ronde 4 opent wit met de b- of g-pion. Doet allen mee!