Rapid op vrijdag bij Moira-Domtoren 2019-2020

Utrecht SchaakclubMoira-Domtoren organiseert dit seizoen een rapidcyclus. Volgende speelavond: vrijdag 13 december. Ook dan hopen we weer op een mooie opkomst en is iedereen welkom om gratis mee te spelen: clubschakers, familie, vrienden, huisschakers etc. Heb je de eerste ronde gemist? Geen probleem, dan begin je met byes. Klik hier voor de tussenstand na de eerste speelavond. Speelzaal: Rode Kruisgebouw, Koningsweg 2, Utrecht.

Formule: Het toernooi wordt gespeeld over vijf avonden, met telkens drie ronden per avond. Het speeltempo is 15 minuten plus 5 sec/zet. Er zijn aardige prijsjes te verdienen, zowel per avond als aan het eind van het kampioenschap een geldprijs voor nummers 1 t/m 3. Voor gemiste rondes kun je een bye krijgen (max. 5, niet op de laatste avond). Dit seizoen experimenteren we met versneld zwitsers: sterke spelers stromen hoger in (= krijgen tijdelijk een extra punt), spelers zonder rating/huisschakers kunnen afzien van byes, zodat je niet direct tegen een schaker met een hoge rating wordt ingedeeld.

Ook meedoen? Meld je dan rond 19.30 in de zaal bij de wedstrijdleiding of stuur vóór 19.30 een mailtje naar wedstr@moira-domtoren.nl of een sms naar 06-19575054 onder vermelding van je naam en speelsterkte. 1e ronde begint om 20.00, einde rond 22.30. Lees verder

200 deelnemers op Grand-Prix en Super-GP

logo-moira4Op zondag 8 december organiseerde de Utrechtse schaakvereniging Moira-Domtoren in samenwerking met de SGS en Stibus het 3e Grand-Prixtoernooi van dit seizoen. Voor de oudere jeugd werd daarnaast een Super-GP georganiseerd. Zo’n tweehonderd jonge schakers vonden hun weg naar Nationaal Denksportcentrum Den Hommel. In totaal waren er 23 groepen in de grand-prix en 5 groepen bij de Super-GP! Verschillende schakers van Moira-Domtoren vielen in de prijzen: Ralf Sterk (1e prijs super-gp 4), Tijl Fokkinga (gedeeld 1e groep 1), Rien Veerman (1e groep 3), Ivar Chang (gedeeld 2e groep 6), Tobias Harris (3e groep 13), Nishaa Haque, Dasha Moonen (1e, 3e groep 14), Max de Kleijn (3e groep 15), Farouk Biram (3e groep 16), Wouter Blanken (3e groep 18), Samart Rummaghatte (2e groep 20). Allemaal gefeliciteerd!!! Lees verder

Schaakvlog van Erwin en Max

Onze clubgenoten Erwin en Max de Kleijn zijn op YouTube een schaakvlog gestart!!! Het kanaal is bedoeld voor kinderen die de regels van het spel al kennen. Voor de echte beginners zijn er al veel instructievideo’s gemaakt, waarvan je linkjes kunt vinden in de playlist op het kanaal.

Mocht je zelf les geven, op een club of op een school, laat Erwin en Max dan even weten wat je ervan vindt. Mailen kan op schaakvlog@gmail.com

29 november: 2e trainingssessie Yochanan Afek

Net te laat voor Practical Chess Beauty: wit speelt en wint (Yochanan Afek – Stan van Gisbergen, eerste KNSB-ronde 2019-20)

Ook dit seizoen geeft Internationaal Meester Yochanan Afek een serie workshops in het Rode Kruisgebouw aan de Koningsweg 2 in Utrecht.
De trainingen – met o.a. eindspeloefeningen, aanvalsplan maken, recente grootmeesterpartijen en analyse van door de deelnemers gespeelde partijen – helpen je schaakinzicht te vergroten en kritisch na te denken over je eigen schaakpartijen. Trainingsdata: vrijdag 8 november, 29 november 2019, vrijdag 21 februari en 20 maart 2020. De afsluitende, vijfde sessie zal in overleg met de deelnemers worden gepland in april of mei. Ook meetrainen? Meld je snel aan op wedstr@moira-domtoren.nl

Lees verder

Niels Ondersteijn snelschaakkampioen

Utrecht SchaakclubVrijdag 25 oktober organiseerde Moira-Domtoren het jaarlijkse clubkampioenschap snelschaken. Met precies 24 deelnemers konden in de voorronde en de finaleronde 3 achtkampjes gedraaid worden. Kampioen werd Niels Ondersteijn. De voorzitter van Paul Keres scoorde 6½ uit 7 in de voorronde en won de finalepoule met een 100%-score! De tweede plaats was voor Ton Mackaaij van SC Oud Zuylen Utrecht. Jan Poppelaars legde beslag op de derde plaats. Kampioen van vorig jaar Tom de Jong stuitte in de voorronde op felle tegenstand en belandde daardoor in finalegroep 2, die hij met glans won. In groep 3 ging de eerste prijs naar huisschaker – en jeugdtrainer bij Moira-Domtoren – Gerard de Graaf.