Thijs gedeeld 3e op NK-E!

jeugdschaak UtrechtThijs en Jochem vertegenwoordigden onze club dit jaar op het NK voor E-jeugd in Waalwijk. Thijs leverde een prachtige prestatie door gedeeld derde te worden. Eelke de Boer volgde Casper op als Nederlands kampioen in de E-categorie.

Anders dan de twee voorgaande jaren was het ditmaal razend spannend in Waalwijk. Dat Eelke de Boer uit Groningen uiteindelijk als eerste eindigde, was geen verrassing; hij was per slot van rekening ook als eerste geplaatst. Maar ook hij liet punten liggen, waardoor hij aan het eind van de tweede dag in een barrage tegen Tycho Bruggink moest vechten voor zijn kampioenschap. Dat deed hij met verve.

Thijs toonde hoeveel vooruitgang hij dit seizoen geboekt heeft. Zijn zesde stek was vertekend: hij had evenveel punten als de nummer drie, Jonas Hilwerda (6,5 uit 9), slechts een half punt achter Eelke en Tycho. Thijs speelde ijzersterk, vooral in het eindspel. Bovendien toonde hij zijn vechtersmentaliteit: hij is, in voetbaltermen, zo’n speler die je drie keer voorbij moet om hem af te schudden.

Jochem is pas acht maar mocht toch meedoen in Waalwijk. Hij scoorde 4 uit 9, wisselde goede partijen af met mindere en hoopt volgend jaar te mogen terugkomen.

Lees hier meer over het NK-E.