Albertus ten Hertog winnaar 2e Open Rapidkampioenschap van Utrecht

Grootste schaakclub in UtrechtOp de laatste speelavond van het 2e Open Rapidtoernooi op de vrijdagavond verdedigde Albertus zijn voorsprong met verve. De concurrentie kwam er niet aan te pas. Zodoende werd Albertus kampioen met maar liefst 13 punten uit 15 partijen! Ongedeeld tweede en derde werden respectievelijk Youri Gerritse en Niels Hendrikx.

Behalve geldprijzen voor de top 3 waren er ook de nodige prijzen in natura. De prijs voor de beste prestatie onder spelers met een rating tot 1800 ging naar Johnny de Kraker. Dochter Lena viel ook in de prijzen: zij won de ratingprijs <1500. De jeugdprijs ging naar Joris Kokje, die vanavond een eindsprintje hield (3 uit 3). PieterJan Mellegers kreeg de prijs voor de hoogstgeklasseerde speler die alle ronden had meegedaan. Verder werd aan het begin van de 1e ronde een gesigneerd exemplaar van “Wij presenteren het paard” verloot onder de deelnemers. De gelukkige was Hans Reiff.

Wegens een teamwedstrijd moesten enkele hooggeklasseerde gastspelers afzeggen en zij zagen zo hun kans op een mooie eindpositie verloren gaan. Gelukkig kan iedereen volgend seizoen in de herkansing, want dan volgt de 3e editie van het toernooi. De speeldata worden begin oktober bekend gemaakt na het verschijnen van het speelschema van de SGS-teamcompetitie.