Moira-Domtoren goed vertegenwoordigd op ONJK

ONJK -  © Cissy Caljé

ONJK – © Cissy Caljé

Tien jeugdspelers van Moira-Domtoren hebben in de eerste week van augustus meegedaan aan het Open Nederlands Jeugdkampioenschap in Borne. Casper en Thijs haalden podiumplaatsen en Lena werd Open Nederlands Meisjeskampioen in de C-groep.

EFGH-groep

De grootste Moira-Domtorendelegatie was te vinden in de leeftijdsgroepen tot en met 10 jaar (de EFGH-groep). Jochem miste de supervorm die hij in het gesloten NK had. Hij speelde goed, maar net onvoldoende om in de top mee te kunnen doen. Hij haalde 8 punten uit 13 wedstrijden. Kylian liet zien dat hij flink vooruitgaat. Hij haalde 6,5 punten en heeft flink wat ratingpunten gewonnen.

Geelhoed

© Foto Harry Gielen

Thijs (groen shirt) op het podium © Foto Harry Gielen

Het was bijna niet te voorkomen dat je in deze groep tegen de familie Geelhoed moest schaken. Merel debuteerde, en pakte op het eind ook haar puntjes mee. Een goede ervaring, waar ze ongetwijfeld veel van geleerd heeft. Frits was een degelijke middenmoter, hij wordt steeds sterker. Thijs werd met 9 punten knap zevende in dit sterke gezelschap. Hij liet zien thuis te horen in de nationale top.

D-groep

In de D-groep deed Wouter voor de eerste keer mee. Hij speelde in de onderste helft van het klassement. Maar ook dan kun je goed gepresteerd hebben. Wouter presteerde beter dan op grond van zijn rating te verwachten was en heeft er weer wat ratingpunten bij gewonnen.

Open Nederlands meisjeskampioen

Lena

Meisjeskampioen Lena

Lena en Joris presteerden zeer goed in de C-groep. Beiden waren een groot deel van het toernooi op de live-borden te bewonderen. Dat betekent dat je in de top meespeelt. De onderlinge partij won Joris, maar Lena eindigde net een half puntje boven Joris. Ze werd met 6 uit 9 Open Nederlands meisjeskampioene tot en met 14 jaar. Joris haalde net geen podiumplaats door in de laatste ronde te verliezen van 1800+ speler Bas de Feijter. Niettemin maakte hij zeer veel indruk met zijn goede spel.

B- en A-groep

In de bovenste leeftijdsklassen speelden Hawkie en Casper mee. Hawkie vocht in de B-groep het hele toernooi hard voor zijn punten. Op de laatste dag had hij een podiumplaats in zicht, maar die bereikte hij helaas niet doordat hij verloor van de sterke Myron Roessink. Casper speelde als 11-jarige mee in de A-groep (tot en met 20 jaar) om te oefenen tegen sterke tegenstand die hij ook op het EK kan verwachtten. Hij moest dan ook flink aan de bak en eindigde op de vijfde plaats. Dat is een knappe prestatie!

Meer informatie, wedstrijdverslagen, foto’s en uitslagen zijn te vinden op de site van ONJK.