Jeugd is senioren de baas op massakamp

massakamp schakenDe 7e massakamp tussen de jeugd en seniorenafdeling is verrassend gewonnen door de jeugd. Voor het eerst in de historie kwamen de senioren er niet aan te pas. De jeugd versloeg de ervaren rotten met maarliefst 13,5-6,5.

De jeugd leek gehandicapt te beginnen aan de avond. Dit kwam doordat de dag erna de jeugdclubcompetitie de eerste speeldag beleefde. Hierdoor ontbraken diverse spelers aan de jeugdzijde. Teamcaptains Wouter en Tjerk besloten enkele senioren over te hevelen naar de jeugd om zo gelijke teams te houden.

De jeugdafdeling nam een bliksemstart en liep direct uit naar een 5-1 voorsprong. Dit was nog geen grote verrassing: in voorgaande jaren is dit vaker voorgekomen en toen wisten de senioren op hardheid en ervaring de achterstand om te buigen. Ditmaal wist de jeugd de voorsprong prima te consolideren. Halverwege de avond stond het 9,5-5,5 voor de jeugd.

Nog maar één vol punt was nodig voor de overwinning van de jeugd. Er waren nog vele veelbelovende stellingen voor de jeugdspelers, zo zag captain Wouter. Het was uiteindelijk Gavin die de eerste overwinning van de jeugd veiligstelde. De beide Maartens en herintreder Daniël maakte de score alleen maar erger voor de senioren met drie volle punten op rij.

Het duel tussen de seniorenkampioen Tjerk en jeugdkampioen Casper vormde de gehoopte apotheose. Casper had in het begin een kwaliteit geofferd voor enkele aanvalskansen. Casper rokeerde echter niet, zodat Tjerk sterk kon counteren en de aanval overnam. In de dying seconds van deze massakamp haalde Tjerk knap het punt binnen. Hiermee maakte hij de nederlaag van de senioren een beetje dragelijker: 13,5-6,5. Het lijkt dat de massale deelname van jeugd aan de interne seniorencompetitie zijn vruchten begint af te werpen!

De volledige uitslagen:

jeugd senioren uitslag
1 Casper Schoppen (z) Tjerk Hacquebord 0 – 1
2 Albertus ten Hertog Wout van Goor 1 – 0
3 Joris Kokje Philip Verlinde 1 – 0
4 Maarten Mellegers Kasim Wandy 1 – 0
5 Lena de Kraker Kees Pafort 1 – 0
6 Gavin Wallace Bram van Reemst 1 – 0
7 Daniël Gielen Piet Homan ½ – ½
8 Simon Gielen PieterJan Mellegers ½ – ½
9 Wouter Le Fèvre Ewoud Loots 1 – 0
10 Anton Belitser Rijn de Jonge 1 – 0
11 Jochem Schoppen Maarten Metz ½ – ½
12 Hajo Schoppen Judith van Amerongen 0 – 1
13 Maarten de Rie Bertus van Zwam 1 – 0
14 Daniël Andel Paul Meijer 1 – 0
15 Maarten Blommestein Andries Uiterwaal 0 – 1
16 Tim Muller Jon Kamphuis 0 – 1
17 Ilion van der Geugten Olaf Gielen 1 – 0
18 Thomas Wielinga Ernst Schreuder 1 – 0
19 Gido Alberts Michiel van der Linden 0 – 1
20 Lennart Oron Linda Kruyt 1 – 0
totaal 13½ – 6½