Drie koplopers maken zich op voor ontknoping

paasschakenMet nog één speelavond te gaan in het Open Rapidkampioenschap van Utrecht, staat het veld dichter bij elkaar dan ooit. Aangezien op de vierde speelavond koploper Ed en titelverdediger Daan ontbraken, was voor de uitdagers de weg vrij om erg goede zaken te doen.

Kaj Söderberg en Philip Verlinde staan nu samen met Ed van Eeden aan kop. Toch is het allerminst zeker dat dit gezelschap ook op het eindpodium zal staan. Er staan twee achtervolgers op slechts een half punt en nog een drietal op een heel punt achterstand. Volop kanshebbers dus. Onder hen ook oud-winnaar Albertus ten Hertog, die met 3 uit 3 op deze speelavond een reuzensprong op de ranglijst maakte.

In de strijd om de ratingprijzen onder 1800 en 1500 elo maken op dit moment Daan en Bram de grootste kans. De prijs voor de beste jeugdspeler zou nu gaan naar Joris.

Over twee weken, op 17 april, is de spetterende ontknoping. Byes worden niet meer vergeven, dus consolideren van de positie is er niet meer bij. Kijk snel in de ranglijst hoe je ervoor staat.