Tweede team veilig!

Spelersrapport tweede teamspelers

Spelersrapport tweede teamspelers

De doelstelling van het tweede team om niet te degraderen is ruimschoots behaald. Maar wie zijn die spelers die het ‘m dit jaar zo mooi flikken? Tijd voor een spelersrapport.

Maarten Mellegers. Telg uit een roemrijk schaakgeslacht dat al sinds de middeleeuwen voortreffelijke schakers voortbrengt. Topscoorder die met gezonde positionele zetten vrijwel iedereen van het bord schuift. Volleybalt af en toe, waarschijnlijk omdat het schaakspel te makkelijk voor hem is.

Wouter Le Fèvre. Onvolprezen teamcaptain die elke wedstrijd een tactisch meesterplan verzint dat altijd uitkomt, zelfs als hij er zelf niet bij kan zijn. Deinst er  niet voor terug om de ene naar de andere 2000+ speler op te knopen. Waar eindigt dat?

Lena de Kraker. Oogt als onschuldig meisje, maar schijn bedriegt. Vorig jaar in het vierde één van de topscoorders, en nu in het tweede ook weer gehakt makend van tegenstanders. Dat lijkt geen toeval meer.

Gavin Wallace. Elk team heeft een bikkelharde speler nodig die schoffelt en maait, nooit onder de ondergrens zakt en punten scoort als het nodig is. Gaat achteloos om met concept tijd waardoor hij altijd te laat komt, zonder dat daar een diepere gedachte achter zit.

Jorn van Beek. Heeft altijd zijn geniale trukendoos mee. Computers lopen vast als zijn partijen worden ingevoerd. Meeste tegenstanders raken ook het spoor bijster. Komt als laatste binnen en is vrijwel altijd als eerste klaar.

Kasim Wandy. Zijn kracht ligt in zijn optimisme. Is voor de duvel niet bang en is  daardoor in staat wonderen te verrichten. Het verhaal gaat dat hij in staat is te winnen zelfs als het verloren is. Kan als enige op de wereld mat zetten met slechts  twee paarden.

Erik Janse. Nieuweling waar de klasse van afdruipt. Staat vaak totaal gewonnen, maar geeft het dan weg in de eindfase. Meer dan 20 jaar niet schaken maakt toch wat roestig. Kan klasbak van weleer worden als hij meer gaat spelen.

Johnny de Kraker. Psycholoog met boerenverstand die team met doorzichtige oneliners als:  “ieder punt is er één”  en  “we kunnen van iedereen verliezen”  met beide benen op de grond denkt te houden. Mag ondertussen zelf wel eens wat meer gaan scoren.

En niet te vergeten de sterke invallers die menig belangrijk punt scoorden: Kees Verweij, Kees Pafort, Jelle Bauer, Jan Bettman en Paula Vennix