Eindstand Vierkampentoernooi 2023

De 59e editie van het vierkampentoernooi van Moira-Domtoren zit er weer op. Na een zinderende slotronde ontvingen de winnaars (twee per groep) hun beker uit handen van onze voorzitter. In enkele gevallen bracht bij gelijk eindigen het SB-systeem (*) geen uitkomst en moest tussen de nr. 1 en 2 worden geloot. Klik hier voor de eindstand. In groep N werd zelfs een extra partij gespeeld om de winnaar te bepalen van de beker voor de tweede plaats. Met 60 deelnemers waren de zalen goed gevuld. Net als vorig jaar mochten we veel nieuwe gezichten ontvangen, waaronder een behoorlijk aantal ambitieuze jeugdspelers die zich goed konden meten met de meer ervaren spelers. Wellicht stomen zij door naar de hoogste groepen, zoals ook Arjo Andringa (LSG), nu winnaar in groep A, in 2016 nog nummer 2 in groep F!
Iedereen bedankt voor je deelname en de gezellige sfeer! En ook dank aan iedereen die heeft meegeholpen met de organisatie en vooral voor het “in no time” klaarzetten van de zaal + instellen van de klokken na afloop van het jeugdschaak!
(*) SB-systeem = Sonneborn-Berger, een schaduwscore, die bestaat uit 1x de gewone score van spelers van wie je hebt gewonnen en ½ x de score van spelers tegen wie je remise hebt gespeeld.

Speelzaal: Rode Kruisgebouw, Koningsweg 2, Utrecht tel. 030-2521244
Speeldata: vrijdag 22, maandag 25 en vrijdag 29 september 2023
Aanmelden: via het formulier, graag vóór dinsdag 19 september 20.00 uur i.v.m. conceptindeling
Aanvang: 19.40 uur op elke speelavond (gaarne uiterlijk 19.25 aanwezig)
Formule: Indeling op sterkte in groepen van vier
Speeltempo: 1 uur 40 min. + 10 sec. per zet
Kosten: € 10 (*)
Prijzen: 2 prijzen per groep
(*) + € 7,50 als je geen lid bent van een schaakclub of ratinglid van de KNSB ivm de kosten voor ratingverwerking

Bijzonderheden:
– ook van harte aanbevolen voor thuisschakers
– de resultaten worden doorgegeven aan de KNSB-ratingcommissie

Vervoersplan met trein en bus of fiets:

  • vanaf CS 41 richting Wijk bij Duurstede; halte Ina Boudier-Bakkerlaan, stukje in zelfde richting doorlopen (onder het viaduct), ter hoogte van IBB-flat Kranenburgerweg in slaan (= linksaf met het gezicht naar de stad), gebouw aan einde van de straat aan rechterhand (bij de voormalige overweg)
  • vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn trein/tram (ca. 10-15 minuten): loop richting Ledig Erf via Wester- of Oosterkade. Rechtsaf, Gansstraat uitlopen, na voormalige overweg (nu begin fietspad) eerste gebouw links
  • plan hier je fietsroute

Met eigen auto:

  • vanaf het stadion richting centrum Stadionlaan, vervolgens Rubenslaan en ter hoogte van IBB-flat linksaf de Kranenburgerweg in slaan; gratis parkeren op het terrein, betaald in de buurt.