Roy viert 50-jarig jubileum met rematch tegen Jos

Foto: PieterJan Mellegers

Roy trakteerde o.a. op eetbare schaakstukken, waarvan nog een restantje is te zien.

Op 6 oktober werd de clubavond opgeluisterd door een bijzondere wedstrijd: een rematch van de strijd om het clubkampioenschap van destijds S.V. Moira(*) in 1977! In het competitiejaar 1976-1977 waren de jeugdige Roy Stekelenburg en Jos Kloppenborg beide periodekampioen geworden en troffen elkaar in de beslissingswedstrijd. Jos won destijds de titel, en werd zo (niet voor het eerst) clubkampioen van de vrijdagavondclub die destijds speelde aan de Plompetorenbrug.
(*) Moira is de godin van het noodlot, zoals Roy vertelde bij zijn praatje vooraf.

Op deze manier vierde Roy het feit dat hij precies 50 jaar geleden voor het eerst lid werd van de club. Tijdens een verblijf in Groningen was hij enkele jaren lid-af, maar na terugkeer in het Utrechtse wist hij S.V. Moira weer te vinden. Extra leuk was dat deze avond ook Henk Schulten (destijds ook al lid en als werknemer van het verzekeringsbedrijf Moira een belangrijke schakel voor de club) aanwezig was. Hij speelde een partij voor de interne.

De heren speelden deze avond twee partijen rapid (30 min. + 10 sec/zet), die na een spannende strijd beide gewonnen werden door Jos. Uit handen van de voorzitter ontvingen zij een herdenkingsmedaille en (voor de winnaar, maar meegenomen door Roy want hij had een tas bij zich) een fles wijn met een heus label 1973 om een keer samen op te drinken en herinneringen van vroeger op te halen.

stukje geschiedenis