Oele Dijkhuis nationaal jeugdkampioen

winnaarOele-200x300

Oele Dijkhuis: nationaal jeugdkampioen in de B-categorie (foto: njsk.nl/)

In de eerste week van de meivakantie vonden in het Van der Valk Hotel Assen de nationale jeugdkampioenschappen 2017 plaats. Negen ronden schaken van zondag tot zaterdag. Ook de Utrechtse jeugd was goed vertegenwoordigd. In de categorie A deed ons oud-lid Casper Schoppen mee (het afgelopen seizoen uitkomend voor LSG in de meesterklasse). Na 4 ronden leidde hij met 100% en versloeg o.a. Ton Beerdsen. Maar er waren meer concurrenten, en uiteindelijk eindigde Casper op de 4e plaats, op 1 punt afstand van winnaar Robby Kevlishvili. In de B-categorie deden Joris Kokje en Oele Dijkhuis van zich spreken. Met een formidabele score van 7 uit 9 en zonder ook maar één nederlaag wist Oele de titel binnen te halen. Daarmee verovert hij bovendien een ticket voor het WK dat later dit jaar zal worden gehouden in Montevideo in Uruguay!

SGS20170421-2

Joris en Oele zijn even aan het inspelen op de slotavond in de SGS-promotieklasse 2016-2017 (foto: Tom Rose)

Joris had lang uitzicht op de toernooizege, maar zakte door twee nederlagen in de laatste ronden terug naar de 7e positie in het eindklassement.
Bij de meisjes in de C-categorie eindigde Jessie Mang met 5,5 punt uit 9 op een ongedeelde 4e plaats. Haar jongere zus Dalya scoorde in dezelfde klasse 4 punten. Bij de jongens deed ook Kylian Bijvank mee, maar hij kon helaas geen potten breken en viel de laatste ronden uit wegens ziekte.

Verslagen, partijen, foto’s zijn te vinden op de officiële site.