Kampioenen 2016-2017

SGS-team 2Met een grootse score van 17 punten uit 21 partijen is Daan Schönberger opnieuw clubkampioen geworden: 14 winstpartijen, 6 remises en slechts 1 nederlaag! Tweede werd Albertus ten Hertog met 10,5 uit 17. In de strijd om de meeste gespeelde partijen won Frans Jacobs (31 stuks) nipt van Bertus van Zwam en Ricardo Heins (beiden 30).

In het nieuwe seizoen begint de competitie weer op de laatste vrijdag van augustus. De eerste clubavond is al op 18 augustus!

WP_20170630_006Bij de jeugd is Kylian Bijvank de nieuwe jeugdkampioen! In de jeugdcompetitie toonde Kylian zich dit seizoen oppermachtig en ook in de play-offs maakte hij geen fout. De strijd om de tweede plek eindigde in eerste instantie onbeslist. Na de reguliere partij stonden Tim Schuttevaer (zittend kampioen), Evelyn Bijvank en Maarten Blommestein namelijk allemaal op één punt. Dat betekende dat er gesnelschaakt moest worden. Na winst op Evelyn kroop Tim in de snelschaakpartij tegen Maarten door het oog van de naald en legde zo alsnog de hand op de reservebeker! Klik hier voor alle uitslagen en eindstanden.

Stappen-kampioenen 5Bij de D-jeugd won Hugo Kronemeijer de play-offs met 2½ uit 3. Tweede werd Harro Lemstra met 2 uit 3. Klik hier voor alle uitslagen en eindstanden (blader door naar pagina 2). Op 30 juni sloten we het schaakjaar bij de jeugd af met een snelschaaktoernooitje (gewonnen door Douwe Terlouw), waarna de prijsuitreiking volgde. Ook werden de diploma’s uitgereikt aan alle jeugdschakers die op 23 juni hun stappenexamen hadden gehaald.

008Daarna was het tijd voor de ALV. De jaarlijkse ledenvergadering werd in de pauze opgeluisterd door een enorme taart, om te vieren dat het Moira-Domtoren voor het eerst in de historie de SGS-beker wist te veroveren. Na de ALV gaf PieterJan Mellegers een presentatie “haal meer uit je schaakengine” en werd het afgelopen seizoen al schakend geëvalueerd.