Daan Schönberger opnieuw rapidkampioen

Utrecht SchaakclubHet Open Rapidkampioenschap van Utrecht 2018-2019 zit er weer op. Deze editie is gewonnen door Daan Schönberger, die zijn titel daarmee op overtuigende wijze prolongeert, want Daan stond slechts één remise toe. Maarten Löffler legde met 8,5 punt beslag op de tweede plaats, Wouter Le Fèvre speelde eveneens een prima toernooi en werd derde met 8 punten. Naast de geldprijzen voor de top 3 waren er ook weer de nodige prijzen van de prijzentafel te verdienen: Erwin de Kleijn won de fiftyfiftyprijs (6 uit 12, zonder één bye); avondprijzen (3 uit 3) waren er voor Albertus ten Hertog, Roy van Stekelenburg en Bram van Reemst. De prijzen waren dit seizoen zeer divers, o.a. een koffietentjetegoedbon, (barbecue)receptboeken, hier en daar een flesje wijn, minischaakspelletjes, het nodige snoepgoed (hoewel we bleven zitten met het Engelse drop, dat juist was ingekocht omdat de laatste ronde samenviel met de officiële Brexitdatum) … en natuurlijk de fietslichtjes, die dermate populair bleken, dat ze zelfs enkele weken lang uitverkocht waren bij een bekende (inter)nationale keten! Zodra deze weer in de handel zijn, zal de organisatie een aantal exemplaren inslaan, want ook het volgend seizoen zien we op de rapidavonden onze deelnemers graag veilig naar huis gaan en vooral terugkeren voor opnieuw een gezellige schaakavond.

derde avond

Na 9 ronden heeft Daan Schönberger de concurrentie op een behoorlijke afstand gezet en lijkt af te stevenen op de titel. Met 100% op de derde avond was Daan tevens avondwinnaar, samen met Kees Pafort en Rijn de Jonge. De prijs voor de beste nieuwe deelnemer ging naar Ger Hageman, de aanmoedigingsprijs was voor Anton van Os.

tweede avond

Na de tweede speelavond (d.d. 1 februari) staat Daan Schönberger bovenaan met 5½ uit 6, op de voet gevolgd door Wouter Le Fèvre, die Daan en Albertus ten Hertog op remise wist te houden en won van Tjerk Hacquebord. Avondprijzen waren er voor Maarten Löffler, Frank Wester (3 uit 3), Tim Schuttevaer (de oud-jeugdkampioen bewees het schaken nog niet verleerd te zijn) en Kees Pafort (50%-prijs). Bekijk hier de nieuwe tussenstand.

startavond

Op de startavond 7 december hadden we met 32 deelnemers een prima opkomst. In de prijzen vielen: Wouter Le Fèvre (100%), Jef Verwoert (beste gastspeler) en Max Valkenburg (beste jeugdspeler).

Formule: Het toernooi wordt gespeeld over vier avonden, met telkens drie ronden per avond. Het speeltempo is 20 minuten p.p.p.p. Natuurlijk zijn er wederom aardige prijsjes te verdienen, zowel per avond als aan het eind van het kampioenschap. Mocht je een keertje verhinderd zijn, dan kun je een bye krijgen (max. 5, niet op de laatste avond).

Ook meedoen? Meld je dan rond 19.30 in de zaal bij de wedstrijdleiding of stuur vóór 19.30 een mailtje naar wedstr@moira-domtoren.nl of een sms naar 06-19575054 onder vermelding van je naam en speelsterkte.Speelzaal: Rode Kruisgebouw, Koningsweg 2, Utrecht

Speeldata:

 • Vrijdag    7    december    2018
 • Vrijdag    1    februari    2019
 • Vrijdag    8    maart    2019
 • Vrijdag    29    maart    2019

Speelschema:

 • 20:00 eerste ronde
 • 21:00 tweede ronde
 • 22:00 derde ronde

Speeltempo: 20 minuten p.p.p.p.

Byes:

 • max. 5 byes (½ punt)
 • geen byes op de laatste speelavond

Prijzen:

 • 1e prijs 50 euro, 2e prijs 30 euro, 3e prijs 20 euro
 • diverse avondprijzen

GRATIS deelname