Willem van den Brink snelschaakkampioen Moira-Domtoren

Het Open snelschaakkampioenschap van Moira-Domtoren 2014 is gewonnen door Willem van den Brink. In de hoogste finalegroep stond hij slechts één nederlaag toe. Op een punt achterstand van Willem werd Ed van Eeden 2e voor Jan Poppelaars die de 3e plaats pakte.

In finalegroep 2 legde Johnny de Kraker met een 100% score beslag op de eerste plaats.In finale groep was het jeugdspeler Kelvin Kanne die al zijn partijen won en onbedreigd eerste werd.

Maar liefst 28 deelnemers verkozen het snelschaken boven een reguliere ronde in de interne competie, onder wie enkele gast- en jeugdspelers. In deze groepen werd hard gestreden om een felbegeerd plekje in de hoogste finalegroep.

Opvallende deelnemer was de kampioen van vorig jaar, Ed van Eeden. Afgelopen dinsdag al snelschaakkampioen bij Oud Zuylen geworden. Ed ging dus voor de dubbel. Dat dit een zware opgave zou worden bleek al in de voorronde, waar hij 2 puntjes liet liggen.

In de finalegroep veel verwachte namen. Of het moet Lena zijn die meer punten haalde dan haar vader in de voorronde en hem weerhield van een plek bij de beste acht spelers. Waar in de voorondes Ger en Albertus nog de dienst uitmaakten en in grote vorm staken, stokte hun ritme in de finalegroep. Willems motor haperde niet en hij verloor alleen van voormalig snelschaakkampioen Jeffrey. Hoewel Jeffrey in de laatste partij nog werd verslagen door Tjerk werd hij wel beste speler van Moira-Domtoren.

Een letterlijk harde strijd werd gestreden om de overige podiumplekken. Waar Jan het moest hebben van het met harde hand de klok beroeren, voorzag Ed zijn zetten van krachtig commentaar. Deze strijdwijze had zeker resultaat. Ze morsten beide weinig punten en legden beslag op plek 2 en 3. Komende vrijdag zullen we zien of we versneld nieuwe klokken moeten aanschaffen..:)

Alle uitslagen van de kwalificatiegroepen en de finalegroepen zijn hier te vinden.