Pinksteren in Limburg

ruud janssen

Winnaar Janssen, met fietstassen (foto Zhaoqin Peng)

Het was een pittig, maar mooi toernooi met een recordaantal deelnemers en een internationale sfeer. Er waren zelfs schakers uit Venezuela, dus de faam van het toernooi verspreidt zich snel over de wereld. Hoe dan ook, het Limburg Open is weer voorbij en de A-groep werd gewonnen door Ruud Janssen. Van Foreest, Socko, Bok en Ernst behaalden evenveel punten (5,5) als de Arnhemse grootmeester. Janssen kwam overigens vrijdag per fiets van Arnhem naar Maastricht. Volgens welingelichte kringen was de afstand hem nogal tegen gevallen, maar gezien zijn resultaat zal zijn expeditie ongetwijfeld navolging krijgen.

Aan het toernooi deden zeven spelers van Moira-Domtoren mee. In de A-groep waren dat Casper en Joris. Casper begon het toernooi sterk, wat resulteerde in een plek aan het eerste bord tegen Erwin l’Ami in ronde 3. Daarna sloeg geleidelijk de vermoeidheid toe, met wat onnodig puntverlies als gevolg. Hij finishte op 3,5 punt. Joris begon met een gedwongen bye, die wel een punt opleverde maar geen echt prettige start betekende. Vervolgens wisselde hij zeges en nederlagen aardig af en kwam hij uit op 3 punten.

In groep B speelde Jan een verdienstelijk toernooi, al beet hij de tanden stuk op een paar sterke jeugdspelers. Jan scoorde 50% en speelde conform zijn rating. Verder speelden vier clubgenoten in de C-groep. Kylian startte sterk met 2 uit 2 en belandde dus in de hogere regionen. Uiteindelijk behaalde hij een mooie score van 4 punten. Zijn zus Evelyn kwam wat moeilijker op gang, maar haar eindsprint zorgde toch voor 2,5 punt. Jessie speelde vrijwel alleen tegen aanzienlijk hoger geplaatste tegenstanders en bracht het tot 3 punten. Haar zusje Dalya scoorde 2 punten en daar mag ze, als een van de allerjongste deelnemers, best tevreden mee zijn.

Meer informatie vind je hier.