Horvath wint geslaagd OKU

logo_OKUCsaba Horvath is gisteren met 5 punten winnaar geworden van het OKU. Alleen ex-Moiraan Hugo ten Hertog en Casper wisten de Hongaarse grootmeester elk een half punt afhandig te maken. Hugo deelde de tweede plaats met de GM’s Peng en Malakhatko. Zij behaalden evenveel punten als de winnaar. Daarmee won Hugo ook de tweede plaats in het klassement van SGS-deelnemers. Peng werd voor de tweede keer achtereen SGS-kampioen.

Van onze clubgenoten vielen Casper en Daan in de prijzen. Casper zelfs driemaal: met 4,5 punt deelde hij de 5e plaats. Ook legde hij beslag op de gedeelde derde plaats in het SGS-klassement en pakte hij een ratingprijs. Daan won de andere ratingprijs in groep A.

Aan het toernooi deden veel leden van onze club mee. In groep A waren dat Casper, Joris, Tjerk, Daan en Jan. In de B-groep speelden Ewoud, Oele, Bas en Kelvin mee. Kylian, Jochem, Michiel, Ricardo, Jessie en Dalya behoorden tot de deelnemers in groep C. In totaal dus vijftien leden van Moira-Domtoren, een puike opkomst. Hoe zij het ervan af brachten, kun je hier zien.

Zij kunnen terugkijken op een buitengewoon geslaagde editie van het Open Kampioenschap van Utrecht. Veel deelnemers van zeer uiteenlopende niveaus, prima locatie, vlekkeloze organisatie en een aangename sfeer: organisatie en vrijwilligers verdienen een groot compliment voor een geweldig toernooi.