NK ABC zaterdag van start

Topsportcentrum_Rotterdam_speciaal_fp_final

 

Een week na het NK E begint overmorgen alweer het volgende NK Jeugd: dat van de A, B en C-categorieën. Aan dat toernooi doen vier leden van onze club mee: Lena (meisjes A/B), Hawkie (jeugd B), Joris (jeugd C) en Casper (jeugd C). Het toernooi vindt plaats in het Topsportcentrum in Rotterdam en eindigt op zondag 4 mei.

Het is de eerste keer dat dit toernooi in Rotterdam wordt gehouden en het is de bedoeling dat het NK ABC hier de komende jaren zijn thuishaven zal hebben. De schaakbond organiseert het NK samen met de Stichting Pathena, een ambitieuze stichting die als doel heeft de bevordering van de kwaliteit van het jeugdschaak, vooral in de regio Rotterdam. Bijvoorbeeld door de organisatie van het jaarlijkse Pathena Jeugdschaak Invitatietoernooi en de betrokkenheid bij het Basamro Chess Tournament, dat in mei in het Russische Moermansk plaatsvindt en waaraan ook Casper zal meedoen.

Zoals altijd is het NK een ijzersterk toernooi, waarin vele kanshebbers zijn aan te wijzen voor de verschillende titels en waarin bovendien hard gestreden zal worden om kwalificatie voor het EK. Veel te riskant dus om ons aan voorspellingen te wagen. Een ding staat vast: het wordt de komende week naast De Kuip spannender dan in het stadion.

Voor wie overweegt eens een kijkje te komen nemen: het ziet ernaar uit dat de organisatoren niets aan het toeval overlaten, dus het belooft de moeite waard te worden. Restaurant, café, ruime parkeergelegenheid, gratis wifi, het is er allemaal. Er is bovendien een uitgebreid nevenprogramma georganiseerd, dat ook voor kinderen en minder gevorderde schakers interessant is.

Alle informatie over het toernooi en het nevenprogramma is te vinden op de toernooisite.