Joris zegeviert in Delft!

Moira-Domtorenspeler Joris Kokje heeft in het paasweekend de B-groep van het sterk bezette Prinsenstadtoernooi gewonnen. Hij deed dit met een indrukwekkende score van 5 uit 6 en een toernooiprestatierating van maar liefst 2155!

Op de foto zien we een geconcentreerde Joris bij de indeling staan, in gedachten verzonken hoe hij de volgende tegenstander zal gaan verslaan. Uit betrouwbare bron vernamen we dat Joris er hard voor heeft moeten knokken. Zaterdagavond had wat hem betreft het toernooi klaar mogen zijn, zo moe was hij. Toch versloeg hij in de laatste twee rondes nog even keurig twee 1900+ spelers. In de laatste partij sloeg hij diverse malen een remiseaanbod af. Hij rook de eindzege! En keerde vermoeid maar tevreden met deze schitterende eindzege  terug naar Utrecht.

 

Hieronder de partij waarover Joris het meest tevreden was. Joris laat zien waarom het Catalaans zo’n mooie en verraderlijke opening kan zijn. De gefinanchetterde loper komt prachtig tot leven. En de tegenstander loopt vanaf dat moment volledig achter de feiten aan.