Moira hofleverancier op EK Jeugd

ek jeugd 2015

De speelzaal in Porec

De jeugdafdeling van onze club heeft een grote reputatie. Dat die verdiend is, blijkt maar weer uit het feit dat liefst drie spelers van Moira-Domtoren gisteren zijn begonnen aan het EK t/m 18 jaar in Porec, Kroatië. Jessie doet mee bij de meisjes t/m 12 jaar (girls U12), Joris en Casper in de categorie algemeen t/m 14 jaar (open U14). Jessie begon het toernooi met een remise tegen haar Turkse tegenstander. Joris moest het opnemen tegen een landgenoot: hij verloor van de als zesde geplaatste Robby Kevlishvili. Casper versloeg zijn Sloveense opponent.

De Nederlandse equipe scoorde uitstekend in de eerste ronde: de vijftien spelers behaalden samen 10 punten. Ook verder bereiken ons tevreden geluiden vanuit Istrië. Zo is het buffet van spectaculaire kwaliteit, ligt het hotel aan zee en is het weer zomers. Het toernooi wordt gehouden in een grote sporthal, die gebouwd is voor het WK handbal van 2009. Ruim genoeg dus en zonder moordende hitte in de zaal.

In verband met Yom Kippoer wordt de tweede ronde vandaag al om tien uur gespeeld. De overige partijen beginnen om drie uur, behalve de laatste ronde die om half twee start. Zaterdag is een rustdag. Het toernooi is te volgen via de website van het toernooi: http://www.porec2015.org/. De organisatie houdt ook een Facebook-pagina bij: https://www.facebook.com/porec2015. Verslagen van het wel en wee van de Nederlandse delegatie worden dagelijks geplaatst op de uitzendingenblog van de schaakbond: http://schaakuitzendingen.blogspot.nl/.

We wensen Jessie, Joris en Casper en natuurlijk ook de andere Nederlanders heel veel succes in Porec!