Jaap van der Tuuk kampioen 53e editie Vierkampentoernooi

Prijzen.03Jaap van der Tuuk is andermaal kampioen! In de laatste ronde versloeg hij Marcel Schröer na een slopend eindspel. Jeffrey van Renswoude stelde de tweede plaats veilig door remise te spelen tegen Daan Schönberger. Later meer. Bekijk alvast de uitslagen en de eindstand, en lees hier hoe Rode Loper Henk van Lingen in de eerste ronde met de zwarte stukken onze clubgenoot Bas van Delft versloeg (het commentaar is van Henk).
02-10.03Er werd op veel borden op het scherpst van de snede geschaakt. Een aantal beslissingen viel  laat, pas rond half twaalf. Men ging voor het mooie spel, de eer en de prijzen. Velen waarschijnlijk voor alle drie.
Wat in de eindstand opvalt is dat Kees Vreeken en Tony Schoen de volle 100% haalden(3 punten). Een achttal spelers haalden het ook niet geringe 2½ aantal punten: Jaap van der Tuuk, Leo Littel, Philip Verlinde, Diederick Casteleijn, Serkan Milli, Rien van Brummelen, Menno van der Hoeven en Henk Schulten.
02-10.jeugd.02Ook voor de jeugd waren er vierkampen: 18 deelnemers. Twan Leenaers won groep 1 met de volle 100%, d.w.z. 3 punten. Groep 2 werd gewonnen door Matthé Spiering en groep 3 door Tijmen Ro­mijn. In groep 4 deden 6 spelers mee aan een vijfrondig toernooi. Sheng Groen werd hier winnaar met 4 punten. Hun prijzen werden vrijdag 9 oktober uitgereikt tijdens de wekelijkse les- en compe­titie-avond, waar zo’n 60 jongeren aan meedoen.