Moira-Domtoren succesvol op PJK

sgs

 

Op 2 en 3 januari vond in Barneveld het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van de SGS plaats in de categorieën A tot en met D. Onze club was goed vertegenwoordigd met maar liefst 14 spelers op het totale veld van 73 deelnemers. Het toernooi was zoals altijd erg gezellig maar zeker ook vermoeiend. Want zo vlak na de jaarwisseling twee volle dagen schaken gaat onze jeugdspelers niet in de koude kleren zitten. Maar alertheid was geboden, want naast de kans om SGS-kampioen te worden is dit toernooi ook de gelegenheid om je te kwalificeren voor de diverse NK’s.

Op vrijdag werden bij de A, B en C drie ronden gespeeld, de D-spelers mochten vier keer aan de bak. Het was mooi weer en dat betekende dat er tussen de wedstrijden door flink wat is gevoetbald door de kinderen die even wat energie kwijt wilden raken. Maar er werd ook volop geanalyseerd. Zowel door de spelers onderling als met de aanwezige begeleiding: er zijn altijd voldoende schaakouders en schaakliefhebbers die graag meekijken met een partij.

Waren we op vrijdag nog rustig om tien uur gestart, op zaterdag werd het nog een half uurtje eerder. De A en B speelden weer drie partijen, bij de C ging het aantal omhoog naar vier en de D-tjes mochten zelfs vijf ronden spelen. Ondanks het miezerende weer werd er toch ook nu weer volop gevoetbald, en in de middag werden de bestellingen voor patat en kipvleugels in strak tempo opgevoerd.

Spannend bleef het tot op het laatste moment, want zelfs voor de laatste ronde waren er nog geen duidelijke winnaars. Maar rond een uur of zes werd de einduitslag dan toch bekend. En Moira-Domtoren heeft het daarbij uitstekend gedaan. Bij de D-tjes werd Thijs kampioen met 8,5 uit 9, een topprestatie. Kelvin werd tweede met 8 uit 9, erg goed voor deze eerstejaars D-speler. Kylian wist door een mooie eindsprint als vierde te eindigen en is daarmee ook zeker van deelname aan het NK. Voor de vijfde NK-plek in de D (met dank aan Caspers landstitel van vorig jaar) wordt in februari een barrage gespeeld tussen maar liefst vijf spelers, onder wie onze eigen Lennart. We gaan dus zeker met drie jeugdspelers naar het NK D in Rijswijk en wie weet worden het er zelfs vier. Lennart, succes!

In de C-categorie is Oele met de prachtige score van 6,5 uit 7 gelijk geëindigd met Gabriel Krouwel (En Passant) en daarmee ook geplaatst voor het NK. Oele heeft afgezien van de barrage en is daarom op het PJK officieel tweede geworden. In de B-groep vielen beide Moira-spelers in de prijzen. Hawkie werd gedeeld tweede en Santi werd meisjeskampioen.

Het was een gezellig, goed georganiseerd, erg geslaagd toernooi. Met meerdere bekers en een reeks NK-plaatsingen een was Moira-Domtoren ook dit jaar weer prominent aanwezig!

Alle informatie over het toernooi vind je hier.
.