Merel en Jochem SGS-kampioen

SGS2

Merel met haar beker

Dubbel succes voor onze club op de SGS-Pupillendag: Merel werd kampioen in de G-categorie, Jochem bij de E-tjes. Beiden won al hun zeven partijen. Gefeliciteerd allebei!

Vijf spelers van Moira-Domtoren maakten op 1 februari hun opwachting op de Pupillendag, die uitstekend werd georganiseerd door Magnus in Leidsche Rijn. Alle vijf presteerden goed.

Bij de G-tjes liet Bent zien dat hij prima vooruitgaat. Hij eindigde op de vierde plaats met 4,5 uit 7. Merel sleepte en passant de prijs voor het beste meisje in de G-groep in de wacht. Maar Merel was niet het beste meisje, maar de beste schaker van haar groep. Soepeltjes reeg zij de ene overwinning aan de andere en ze mag dan ook namens de SGS in juni naar de Nationale Pupillendag.

De drie andere clubgenoten speelde in de E-groep. Lennart scoorde vier punten en met iets meer geluk waren dat er meer geweest en was hij in de hoogste regionen geëindigd; een veelbelovend resultaat. Kylian greep net naast de prijzen. Hij eindigde als gedeeld derde. Omdat de derde plaats recht gaf op deelname aan het NK, moest hij een barrage spelen. Die verloor hij helaas.

Jochem was ongenaakbaar en won al zijn partijen probleemloos. Samen met twee Magnus-spelers kwalificeerde hij zich voor het NK-E in Waalwijk.

Meer informatie op http://www.sgs-schaakbond.nl/?p=639