Joris gaat Europa in!

Nederlands kampioen Reinderman reikt de prijs uit

Nederlands kampioen Reinderman geeft Joris de beker © foto: Ab Scheel

Met een zeer sterk gespeeld Nederlands Kampioenschap bij de C jeugd (tot 14 jaar) heeft Joris Kokje zich geplaatst voor het EK in Georgië komend najaar. Joris werd tweede van 34 deelnemers. Hij scoorde 7 punten uit 9, en eindigde slechts een half puntje achter kampioen Max Warmerdam tegen wie hij in de onderlinge wedstrijd remise speelde.

Het worden dure tijden voor de familie Kokje. Joris’ vader beloofde Joris aan het begin van het toernooi dat hij op vaders kosten flink mocht winkelen in de Sparta-fanshop als hij zich zou plaatsen voor het EK. Die kans was klein dacht hij… En nu moet hij daarbovenop ook nog een verre reis naar Batumi in Georgië betalen.

Moira-Domtoren was sowieso goed vertegenwoordigd op het NK in Rotterdam. Casper Schoppen had pech en kon het toernooi niet uitspelen na een partijtje voetbal waarbij hij zich ongelukkig ernstig blesseerde. Daar had de rest mazzel, want Casper was ook een podiumkandidaat.

Lena de Kraker en Hawkie Chang mochten het allebei een leeftijdscategorie hoger proberen dan afgelopen jaar. Ze lieten goed spel zien, maar kwamen toch te kort om een rol van betekenis te spelen in het schaakgeweld dat de toppers lieten zien. Een voorbeeld is deze mooie partij van Lena waarbij ze laat zien dat ze niet voor niks een jaar paardrijles heeft gevolgd.

Voor uitgebreide verslaglegging van het toernooi zie de toernooisite.