Vierkampentoernooi: Jaap van der Tuuk wint invitatiegroep

De prijzen begeerlijk uitgestaldHet 52e Vierkampentoernooi van Moira-Domtoren zit er weer op. Klik voor alle uitslagen en eindstanden in de verschillende groepen.

De invitatiegroep beloofde een clash tussen drie jeugdigen en Jaap van der Tuuk. Maar de voorgenomen aanval op Jaaps troon mislukte, want Jaap mepte effectief van zich af en won vrijwel onbedreigd de eerste prijs. Deze Oud-Zuylen-speler moet al ongeveer 37 keer aan dit toernooi hebben deel­ge­no­men, maar van enige sleet is nog niets te merken. Het verhaal ging bij de prijs­uit­rei­king vrijdagavond laat, dat hij bijna net zo vaak een prijs in de wacht sleepte!

Het is toch opvallend, dat velen elk jaar weer opnieuw deelnemen aan dit toernooi dat iets heeft van de ‘opening van het schaakseizoen’. Dat zegt iets van de aantrekkelijkheid van dit toernooi. Als je het vierkampentoernooi gespeeld hebt, ben je goed voorbereid. Dat vindt Leo van Uffelen al sinds 1977, want sindsdien doet hij mee. Hij won deze keer zijn 14e prijs!

Moira-Domtoren is mede sterk door haar jeugdafdeling, dus liep er parallel ook een jeugdtoernooi. Dertig deelnemers speelden met veel inzet en plezier hun partijen. Jeugdgroep 1 werd gewonnen door Kylian Bijvank. De prijsuitreiking van de zeven jeugdgroepen vindt vrijdagavond 10 oktober plaats.

. Grote zaal.03