A1, C1 en D1 in actie in JCC

schaakbond

Gisteren vond in Rosmalen het vervolg van de Jeugdclubcompetitie plaats. Namens onze club kwamen de A1, C1 en D1 in actie. De A1 handhaafde zich in de middenmoot, de C1 pakte de eerste overwinning en de D1 draait mee in de subtop.

Vooraf was de doelstelling van de A1: niet degraderen. Het team debuteert immers in de Meesterklasse A en bestaat voornamelijk uit jonkies. Maar op de eerste dag begon de A1 met een klinkende zege op HMC Calder, een van de favorieten, dus die doelstelling leek erg bescheiden. Weliswaar volgde een nederlaag tegen STB in ronde twee, maar dat was geen verrassing. Gisteren begon het team met een prima overwinning op De Pion, maar was Messemaker net te sterk. Vier matchpunten dus voor de A1 en dat is beslist niet slecht.

De C1 had gisteren een uitstekende tweede speeldag. Op dag 1 werd een keer verloren en een keer gelijkgespeeld, maar gisteren lieten Robin en zijn mannen hun tanden zien. Een gelijkspel tegen De Pionier en een fraaie overwinning op VAS 2 bracht het team naar een keurige plek rond het midden van de ranglijst.

In de Meesterklasse D worden per speeldag drie ronden afgewerkt. Op de eerste dag verzamelde onze D1 vijf matchpunten dat was goed voor een voorlopige derde plaats. Gisteren trof de ploeg een aantal zware tegenstanders. In de eerste ronden werd van het als eerste geplaatste KC/Chesscool verloren, hoewel de onzen beslist niet kansloos waren en enkele partijen met veel pech verloren gingen. In de tweede ronde volgde een zege op HMC Calder, waarna net niet gewonnen werd van het sterke SC De Paardensprong (2-2).

De resterende speeldagen zijn 8 november (alleen voor de A1 en de C1) en 29 november (voor A1, C1 en D1).

Meer informatie vind je hier.