Bruno Carlier wint zondageditie rapidtoernooi

prijswinnaars 16e Rapidtoernooi van Moira-Domtoren

Groepsfoto van de prijswinnaars (foto: Tom Rose)

Bruno Carlier is er opnieuw in geslaagd het rapidtoernooi van Moira-Domtoren te winnen. De toernooiwinst leek een makkie te gaan worden voor Bruno, doordat het toernooi wat minder sterk bezet was dan de afgelopen jaren. Hij moest echter alle zeilen bij zetten, nadat hij in de tweede ronde werd verslagen door Rob Bödicker (al jarenlang trouw deelnemer in Utrecht). Nadat Rob in de 5e ronde ook nog Yong Hoon de Rover (de andere titelfavoriet) had matgezet, stond hij op 4,5 uit 5! Maar toen verzuurden de denkspieren en volgden twee nederlagen, waardoor Rob helaas zelfs nog buiten de prijzen viel. De tweede prijs werd namelijk gedeeld door Yong Hoon en Jan Prins (met 5 punten)!

Uitslagen en eindstand per groep

De 16e editie werd bij wijze van uitzondering op een zondag gehouden. Een beetje noodgedwongen, want vlak voor het van start gaan van de mediacampagne bleek de zaal dubbel geboekt op de oorspronkelijk geplande datum. Ondanks de concurrentie van o.a. het nationale Schafeltennisevent (een kruising tussen pingpongen en schaken) en kroegschaak in het zonnig Veluwse Apeldoorn, én de hier en daar moeilijke verkeersomstandigheden (“Toerversie Utrecht” zorgde met zijn 13.000 deelnemers (wanneer halen wij dat?) in het Utrechtse voor de nodige opstoppingen) wisten op deze 28e juni (precies dezelfde datum als in 2014) uiteindelijk ruim 50 schakers hun weg te vinden naar het Rode Kruisgebouw. En bouwden een gezellig sportief schaakfeestje.

foto volle speelzaal groep 2, ronde 4

een volle speelzaal in groep 2 (foto: Loes van Gool)

In groep 2 was het jeugdige schaaktalent Jasper Rijken hard op weg naar een ongedeelde winst. Maar in de laatste ronde verloor hij van Lena, waardoor Sergio Harnandan en Hans van Steijn langszij konden komen: gedrieën eindigden zij op 5 punten.

Groep 3 was wederom een gezellige mix van jeugdspelers met ambitie, door de wol geverfde schakers en huis- en thuisschakers. Jeugdschaker Paris Loutragotis deelde de eerste prijs met Anton Lammers, de derde prijs werd gedeeld door Bas van Delft en Ron Woudsma. Bas, die vorig jaar lid werd van Moira-Domtoren, was daarmee dit jaar de enige speler van de organiserende club onder de winnaars…

Extra prijzen waren er voor Dimitrios Loutragotis (beste prestatie jeugdspeler) en Tim Hartog. Tim was de snelste aanmelder (ruim binnen het uur na het versturen van de uitnodiging) en verdiende daarmee – begrijpelijkerwijs – een boek van Tim-man! Verder mocht Tom Rose een medaille in ontvangst nemen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die was verdiend door zijn prestaties als topscorer van Moira-Domtoren 1 in het afgelopen seizoen.

foto tafel met borrelhapjes en enkele schakers eromheen

er zijn nog hapjes… maar niet lang meer (foto: Loes van Gool)

Tot slot een woord van dank aan alle deelnemers en iedereen die heeft geholpen bij de organisatie, waarbij het cateringteam (Loes en Jasper) zeker niet onvermeld mag blijven. De “high borrelhapjes” (= high tea, maar dan met borrelhapjes) vielen erg in de smaak en als het budget het toelaat, staan deze de volgende keer zeker weer op het menu.

A propos, de volgende editie staat gepland op zaterdag 25 juni 2016! Schrijf het in je agenda!

Fotoverslag

Op elke fotopagina kun je naar de volgende foto bladeren door op de foto te klikken of met de links ‘Vorige’ en ‘Volgende’ rechtsboven.

Uitslagen en eindstand per groep (PDF)

Verslag van het 15e rapidtoernooi in 2014