Tom de Jong wint snelschaakkampioenschap

005Vrijdag 26 oktober organiseerde Moira-Domtoren het jaarlijkse clubkampioenschap snelschaken. We speelden eerst een kwalificatieronde, gevolgd door de finaleronde om het eindklassement. Plaats van handeling was de grote zaal, zodat de bar niet te ver weg was – wat een probleem kan zijn als je veel partijen relatief kort achter elkaar moet spelen – en in het reguliere competitiezaaltje in alle rust enkele “serieuze” partijen konden worden gespeeld, waaronder het KNSB-bekerduel Moira-Domtoren – Soest. Helaas kon daarvoor geen andere datum gevonden worden dan de 26e, waardoor enkele enthousiaste snelschakers van eigen club ditmaal niet konden deelnemen aan het kampioenschap.

002Het snelschaaktoernooi van Moira-Domtoren werd al vele malen gewonnen door OZU-voorzitter Ed van Eeden. De schaker-schrijver was in de finaleronde goed op dreef, en versloeg zelfs naaste concurrent Tom de Jong, maar liet wel anderhalf punt liggen, terwijl Tom het liet bij deze ene nederlaag, voorronde incluis. Daarmee is Tom de nieuwe kampioen!!!

De derde plaats in finalegroep A was voor Jan Poppelaars (4 uit 7), op grond van het onderlinge resultaat tegen Elmer van Veenendaal, die hetzelfde aantal punten haalde. Finalegroep B werd met 5½ uit 6 gewonnen door Kees Verweij, die zich daarmee goed herstelde van zijn jetlagdipje in de voorronde. Harry Appelo werd verdienstelijk tweede in deze groep met 5 punten, Kasim Wandy derde met hetzelfde puntentotaal (3e op onderling resultaat); de winst in finalegroep C was voor Hamed Hasood (6 uit 6 oftewel 100%), de tweede plek ging naar Bram van Reemst (5 punten). Bekijk hier alle resultaten en eindstanden.