Schaak-off 2023 op vrijdag 15 september

Moira-Domtoren organiseert op vrijdag 15 september in samenwerking met de KNSB een Schaak-Off-avond. Er wordt gespeeld in vierkampen met 3 ronden rapidschaak van ca. 50 minuten (20 minuten per persoon plus 5 seconden increment). We beginnen om 20 uur, inschrijven kan via het formulier op sport.nl (klik op ‘Boek sportactiviteit’). We hopen op een leuke mix van (eigen) clubschakers en gastspelers! De groepswinnaars kwalificeren zich voor de regionale halve finale, waarin gestreden zal worden om een plekje in de landelijke finale. Graag uiterlijk 19.45 aanwezig!

Deelname is gratis voor leden van Moira-Domtoren of andere clubs. Voor niet-leden bedragen de inschrijvingskosten 10 euro, geïnd door de KNSB bij je inschrijving.

De Schaak-Off is een competitie aan het begin van het seizoen, die vorig jaar voor het eerst plaatsvond. Het is een initiatief van de KNSB om nieuwe schakers kennis te laten maken met schaken op een club. Maar ook als clubschaker ben je welkom. Je kunt dan je krachten meten met andere clubschakers én met “huisschakers” en internetschakers, die soms verrassend sterk zijn.

Er zijn lokale voorronden, een regionale en een landelijke finale. In 2022 deden er 90 schaakclubs mee, en waren er in totaal 1300 deelnemers waarvan er 500 nog geen lid waren van een schaakvereniging.