Philip Verlinde overleden

Philip VerlindeOp dinsdag 10 januari is onze zeer gewaardeerde clubgenoot Philip Verlinde overleden, 58 jaar oud. Behalve een sterk schaker was Philip een prima kerel, waar je op bouwen kon. De afgelopen jaren draaide hij steevast mee in de top van de interne competitie, en was een vaste waarde voor het eerste. Afgelopen seizoen werd hij topscorer in het team. Hij miste eigenlijk nooit een wedstrijd, ook niet toen hij begin dit seizoen gezondheidsklachten kreeg. Uiteindelijk bleek hij ernstig ziek.
Philip laat een vrouw en twee zonen achter. Wij wensen Marlies, Jeroen en Sander, zijn tweelingsbroers Erik en Herman en overige nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Klik hier voor details over de plechtigheid a.s. maandag.

Philip leerde al vrij jong schaken, maar schaakte in zijn jeugd nog niet bij een club. Hij speelde wel tegen zijn broertjes (de tweeling Erik en Herman, beiden internationaal vermaarde fysici). In zijn studententijd sloot hij zich aan bij Paul Keres. Later stapte hij over naar SV Houten, om uiteindelijk bij Moira-Domtoren terecht te komen, waar hij een welkome versterking van het eerste was. In de tijd dat Philip in het eerste speelde, werden we enkele keren net-geen-kampioen. Soms was dat frustrerend, maar voor het team en voor Philip geen reden om het bijltje erbij neer te gooien. Ons eerstvolgende succes zullen we aan hem opdragen.

Naast clubschaak beoefende Philip ook het correspondentieschaak. En met succes, want hij wist zich zelfs te plaatsen voor het WK. Schaken was overigens niet zijn enige hobby. Philip was ook judoka (net als de rest van het gezin ) en maakte zelf muziek. Na onder andere dwarsfluit te hebben gespeeld ontdekte hij recentelijk de fagot. Hij was al voorzichtig van plan om met dit niet alledaagse instrument optredens te geven (in een ensemble), maar door zijn ziekte kon hij daar een streep door zetten.

De uitvaartplechtigheid vond plaats op 16 januari en werd namens de club bijgewoond door Albertus, Wouter en Tjerk.

rouwkaart Philip Verlinde