Lesgevers gezocht!

Stappen-kampioenen 5Moira-Domtoren heeft een grote, bloeiende jeugdafdeling. Voor het komend seizoen zijn we op zoek naar nieuwe begeleiders/trainers. We hebben plekken bij de jeugdspelers in stap 4 en in stap 3, die zijn doorgestroomd vanuit stap 2. Maar ook bij de minder ervaren kinderen (stap 1 en stap 2) kunnen we alle hulp gebruiken. Ook verwachten we weer nieuwe aanmeldingen en willen deze kinderen graag een plek bij onze club geven.Het tijdstip is vrijdagavond, zo vanaf 18:20 tot 19:00 uur. Als je het leuk vindt kun je natuurlijk blijven hangen om te kijken hoe je pupillen het doen in de interne jeugdcompetitie die begint om 19:00 uur.

Er zijn twee opties:
– Je wordt wekelijks trainer van een eigen groep, van meestal 4-5 kinderen.
– Je deelt een trainingsgroep met een andere trainer. De groepen zijn dan wat groter (5-7), en dat geeft de mogelijk om er een speler even uit te halen voor wat persoonlijke aandacht.  Daarbij geeft het extra flexibiliteit als een van beide trainers een vrijdagavond wil overslaan.

Wat verwachten we van nieuwe trainers?
Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om les te geven aan kinderen. De leeftijdsgroepen zijn meestal van 7 tot ongeveer 10 jaar bij stap 1 en stap 2, en van 10 tot 14 jaar bij stap 3 en stap 4. Voor stap 3 en stap 4 moet je zelf wel een redelijke schaker zijn, bij stap 1 en stap 2 telt dat minder.

Wat mag je van ons verwachten?
Natuurlijk helpen we je waar mogelijk en nodig. Verder organiseert de KNSB opleidingen tot schaaktrainer. Voor de begeleiders/trainers van onze jeugd neemt Moira-Domtoren in principe de kosten voor haar rekening.

Schaaktrainer zijn is leuk!
Ben je geïnteresseerd? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze jeugdcoördinator Albertus ten Hertog op jeugdinfo[at]moira-domtoren.nl.