Succesvolle grand-prix in denksportcentrum Den Hommel

27338227379_e17235014e_z

Foto: Henk van Lingen

Op zondag 17 december organiseerde de Utrechtse schaak-vereniging Moira-Domtoren in samenwerking met de SGS het 4e Grand-prixtoernooi van dit seizoen.Deze grand-prix (die zelfs de stadspers haalde) vond niet plaats in het Rode Kruisgebouw, maar in Nationaal Denksportcentrum Den Hommel, voorheen thuishonk van schaakvereniging SC Utrecht en een prima locatie met meer dan voldoende capaciteit om de circa 140 deelnemers te huisvesten.

IMG-20171219-WA0002

Foto: Christa van Lingen

Moira-Domtorenspeler Maarten Blommestein speelde mee in de hoogste groep en stuitte daar op felle tegenstand. Cedric van den Berg en Tim Muller haalden allebei net geen 50% in groep 2, die met 7 uit 7 werd gewonnen door de 7-jarige Tommy Grooten uit Eindhoven, een talent waar we nog veel van gaan horen. Prijswinnaars van eigen vereniging waren er ook: Hugo Kronemeijer, Ralf Sterk (7 uit 7!), Quinten van Lingen, Jouke van der Lek, Xander van der Lingen, Lucas Kronemeijer, Rien Veerman, Ansem Kuijpers, Teun Smit, Lode de Jong en Bonne Brinkman.

Dank aan de toernooileiding (wederom in vertrouwde handen van Albertus ten Hertog en Henk van Lingen, die o.a. borg stond voor de indeling en 4 liveborden in de hoogste groep) en alle tafelleiders en andere vrijwilligers voor de geslaagde schaakmiddag! De uitslagen vind je op de grand-prixpagina van de SGS-site. Het volgende grand-prixtoernooi is op 13 januari in Barneveld.

Grand-prixtoernooien zijn bedoeld voor iedereen die kan schaken. Iedereen die in het jaar 2001 of later is geboren, mag meedoen!

Aanmelden kan via de website van de SGS

Indeling: Er zal op speelsterkte (GP rating zoals die is na GP Woerden) worden ingedeeld in groepen van 8 personen.

Speeltempo: 15 minuten p.p.p.p. (7 ronden)

Speellokaal
NDC Den Hommel
Kennedylaan 9,
3533 KH UTRECHT

Datum: Zondag 17 december
Aanvang: 13.00 uur (uiterlijk 12.30 uur aanwezig, de inschrijving sluit om 12:30 uur)
Einde: Prijsuitreiking 17.30 uur

Inschrijfgeld: € 4,00 per persoon, te voldoen aan de zaal.
Prijzen: Drie bekers per groep

Overige
De behaalde resultaten tellen mee voor de KNSB-jeugdrating en de beste vier resultaten van de SGS-Grand-Prixtoernooien tellen mee in het totale SGS-Grand-Prix klassement.