Tweede trainingsavond Yochanan Afek

Beste schakers,

Ook dit seizoen geeft Internationaal Meester Yochanan Afek een reeks trainingen/workshops in het Rode Kruisgebouw aan de Koningsweg 2 in Utrecht. Vrijdag 3 januari is de tweede avond. Heb je de eerste sessie gemist? Je kunt alsnog instappen! Neem hiervoor contact op met Jeroen Bollaart: Jeroen.Bollaart@telfort.nl. De data zijn:
1. vrijdag 29 november
2. vrijdag 3 januari
3. vrijdag 14 februari
4. vrijdag 21 maart
5. vrijdag 11 april

Yochanan Afek zal dit seizoen extra aandacht besteden aan openingsvoorbereiding. Dat onderwerp is in voorgaande workshopseries relatief weinig aan bod gekomen en er is veel vraag naar. Aanmelden kan bij Jeroen Bollaart, via e-mail: Jeroen.Bollaart@telfort.nl.

Meer informatie:

  • De workshops beginnen om 19:45 uur en zijn rond 22:30 uur afgelopen.
  • De workshops zijn in het Engels. Voor mensen die moeite hebben met Engels, kan Yochanan de meeste schaaktermen wel vertalen.
  • De nadruk ligt dit jaar op de opening. De deelnemers kunnen van tevoren partijen opsturen. Yochanan bekijkt die van tevoren en analyseert er enkele in de workshop.
  • Deelnemers kunnen onderwerpen aanleveren die ze graag behandeld zouden zien.
  • Er is geen ratinggrens voor de deelnemers. Er wordt rekening gehouden met schakers van uiteenlopende sterkte.
  • Je krijgt ‘huiswerk’ mee.
  • De kosten zijn 50-75 euro (afhankelijk van het aantal deelnemers) voor het ‘totale pakket’ van 5 trainingen. Jeugdspelers (t/m 20 jaar) betalen 50 euro voor de 5 trainingen.

Yochanan Afek is behalve schaker, eindspelcomponist en trainer, ook auteur. In december komt ‘Wij presenteren de loper’ uit, het vierde deel van een serie boeken die hij schrijft samen met Hans Böhm. Dit boek kun je, evenals de eerdere delen van de serie, bij Yochanan bestellen. Hij neemt het dan mee naar de training en signeert jouw exemplaar als je dat wilt. Yochanan heeft ook een eigen site: http://www.afekchess.com/. Ik vind de workshops van Yochanan stimulerend door de mix van instructie en anekdote. Aan de hand van partijen die worden ingestuurd door de deelnemers, kan Yochanan algemene principes duidelijk maken. Tegelijkertijd kan hij met veel enthousiasme vertellen over de toernooien, grootmeesters en eindspelcomponisten uit heden en verleden. Hij is van mening dat je je als schaker niet alleen moet bezighouden met techniek en tactiek maar dat je ook je kennis van de schaakcultuur moet vergroten. Los hiervan vind ik het leuk om schaaktraining te krijgen in een groep. Je leert ook van de andere deelnemers en de sfeer is altijd goed. Ik zie jullie aanmeldingen, via Jeroen.Bollaart@telfort.nl graag tegemoet!

Met schaakgroet,

Jeroen Bollaart