Daan opnieuw rapidkampioen

sterke interne competitie schakenDe 5e editie van het Open Rapidkampioenschap van Utrecht is gewonnen door… Daan Schönberger! De regerend clubkampioen van Moira-Domtoren won de titel ook al in 2013-14.

Na twaalf ronden spelen ging Daan al aan kop, maar hij werd op een half puntje afstand gevolgd door Dirk Floor. Het was dus zaak te blijven scoren! Dat bleek voor beide heren ondanks de soms felle tegenstand geen onoverkomelijke opgave, zodat de eindranglijst niet wezenlijk veranderde: Daan kampioen met 12 punten, Dirk tweede met 11½.  Dankzij een rally van eveneens drie punten wist Elmer van Veenendaal beslag te leggen op de derde plaats. De troostprijs voor de hoogst buiten het prijzengeld geëindigde gastdeelnemer was voor OZU-voorzitter Ed van Eeden. De barbecuezomerprijs ging naar Kasim Wandy. Ook Thomas Wielinga viel in de prijzen, dankzij een 100%-score op de slotavond (3 uit 3, 4 uit 4 zelfs als we de jeugdcompetitie zouden meetellen).

Overzicht speeldata 5e Open Rapidkampioenschap van Utrecht:

  • 4 december
  • 12 februari
  • 26 februari
  • 8 april
  • 29 april

Eerste speelavond

Vrijdag 4 december was de eerste speelavond. Na drie ronden gaat een viermanschap aan de leiding met 3 uit 3: Ed van Eeden, Daan Schönberger, Philip Verlinde en Kees Verweij. Gelukkig hadden we genoeg prijsjes om deze op de startavond al boven zichzelf uitgestegen topschakers allemaal in het zonnetje te zetten. De poedelprijs was ditmaal voor Guus van Eeden. Om alvast een beetje in de stemming te komen voor pakjesavond werden bij koffie en bier diverse lekkernijen geserveerd, zoals stukjes boterletter en – we kunnen het ook niet helpen – (truffel)pepernoten. Uiteraard werden er ook lootjes getrokken. Bij het bekendmaken van de winnaar voerde voorzitter Kees Pafort de spanning extra op door eerst twee niet-winnaars tenoemen. De gelukkige wel-winnaar Jon Kamphuis mag gratis naar de film Pawn Sacrifice in het Louis Hartlooper Complex.

De avondprijzen gingen ditmaal naar de 100%-scoorders Johnny de Kraker en Maarten Metz. Twan Leenaers ontving de prijs voor beste jeugdspeler.

Tweede speelavond

Op de tweede avond vielen Maarten Löffler en Jeffrey van Renswoude in de prijzen met een 100% avondscore (3 uit 3); Jessie Mang (2 uit 2) was ditmaal de beste jeugdspeler. Na een goede avondscore (2,5 uit 3) bereikte Albertus ten Hertog een ongedeeld tweede plaats met 6,5 punt. Koploper Daan Schönberger kwam niet in actie wegens een weekendtoernooi in Zwolle, maar staat nog steeds een punt voor op de concurrentie.

Derde speelavond

De avondprijzen gingen ditmaal naar de 100%-scoorders Johnny de Kraker en Maarten Metz. Twan Leenaers ontving de prijs voor beste jeugdspeler.

Vierde speelavond

Daans voorsprong is geslonken tot een half puntje! Dirk Floor staat ongedeeld tweede, na een 100% score op de vierde speelavond (inclusief een winstpartij op Daan). Andere 100%-scoorders waren ditmaal Ed van Eeden en jeugdspeler Douwe Terlouw.

 

Archieftekst uitnodiging

Heb je de eerste avonden niet meegespeeld? Geen probleem, dan stroom je op de laatste speelavond in met 2½ punt (= 5 byes). In totaal zijn er 5 speelavonden, dus 15 ronden. Je kunt van ons max. 5 keer een bye (half punt) krijgen (let op: níét op de laatste speelavond).

Iedereen is welkom om gratis mee te spelen: clubschakers, jeugdspelers, huisschakers, ouders, familie, vrienden etc. Naast geldprijzen voor de top 3 zal de prijzentafel gevuld zijn met voldoende prijzen in natura, onder meer voor de beste ratingprestatie onder 1800 en 1500. Ook de avondprijzen zullen uiteraard niet ontbreken.

Ook meedoen? Stuur dan een mailtje naar wedstr@moira-domtoren.nl. Op de avond zelf graag rond 19.30 in de zaal melden bij de wedstrijdleiding of stuur (ruim) vóór 19.45 een sms naar 06-19575054.