clubgenoten tijdens OKU

Ernest de Vroome en Dies de Dreu vielen in de prijzen (foto: Edith van Putten)

In het eerste weekend van juni wordt de zomer steevast ingeluid door het OKU. Maar liefst zes partijen van vrijdagavond t/m zondagmiddag, of 5 als je – zoals veel deelnemers doen (vooral op zaterdagavond) een bye neemt. Of drie, want je kunt ook meedoen met de vierkampen. De Utrechtse weekendformule gaat duidelijk met zijn tijd mee, voor ieder wat wils. Van Moira-Domtoren deden een negental schakers mee: Bas van Kleef, Roland Bijvank en PieterJan Mellegers speelden de vierkamp, jeugdspeler Kevin Moonen deed mee in groep C. Erik Janse en Tjerk Hacquebord maakten groep A onveilig en eindigden op exact 50%, goed voor plaats 39 en 40. De echte successen vielen net als bij de vorige editie in groep B: Ewoud Loots viel helaas buiten de prijzen, maar Ernest de Vroome en Dies de Dreu werden beiden gedeeld tweede met 4½ uit 6! En deelden daarmee ook in de prijzenpot die de SGS ter beschikking had gesteld voor de peroonlijke kampioenschappen 2018-2019.

foto: Edith van Putten

Het toernooi werd gewonnen door Hugo ten Hertog. Ooit begonnen als jeugdspeler bij Moira-Domtoren en nu Utrechts beste schaker! Een driemanschap eindigde op vijf punten, Hugo werd kampioen op betere weerstandspunten (waar in eerdere jaren de titel hem juist ontglipt was op weerstand). Hugo, gefeliciteerd!!
De organisatie door Paul Keres, geholpen door veel vrijwilligers van diverse Utrechtse club was wederom perfect, met een uitstekende locatie (Stedelijk Gymnasium), overal schermen met livepartijen en prima catering. Zie www.paulkeres.nl/oku voor alle uitslagen, verslagen, gespeelde partijen en foto’s.

foto: Suzanne van der Marel

foto Suzanne van der Marel