Clubavond online 2020-2021

Een van de leuke extra’s van Lichess is dat bij elk toernooi (automatisch) een motto wordt geplaatst, een beroemde uitspraak van een schaker (of andersom). Het motto op 30 april was afkomstig van de Amerikaanse grootmeester John Bartholomew: “1.e4 is the move you play when you’re young, naive, and believe the world owes you something. Open positions, infinite horizons – what’s not to love? Well, I’ve got news for you, buddy: it’s a cruel chess board out there.”

Tijdens de minilockdown in november en van 18 december t/m vrijdag 14 mei kon er niet “fysiek” geschaakt worden in het clubgebouw. In plaats daarvan was er de clubavond online: een onlinetoernooitje via Lichess tussen 8 en 10 op de vrijdagavond met als formule “Arena” of zwitsers over 6 ronden. Als speeltempo hanteerden we meestal 7 min + 2 sec. Veel clubgenoten (waaronder een aantal jeugdspelers) en gastspelers hebben hieraan deelgenomen. Iedereen bedankt voor zijn of haar deelname! En niet getreurd dat het voorbij is, want je kunt weer schaken op de club en we houden heus nog wel eens een toernooitje online (sowieso teambattle, check de agenda van het Lichess-team van Moira-Domtoren).

Uitslagen: 6 november, 13 november, 18 december, 8, 15, 2229 januari, 5, 12, 19 en 26 februari, 5, 19 maart, 2, 16, 30 april, 14 mei

Nog niet eerder meegedaan? Meld je dan eerst aan bij het Lichess-team van Moira-Domtoren o.v.v. je echte naam. Een account aanmaken in Lichess doe je hier. Uitleg over zaken als puntentelling vind je in het schaakvlog van Erwin en Max.

Details zwitsers toernooitje op 6 en 13 november, 20:00:
– om mee te doen moet je lid zijn van ons team in Lichess. Nog geen lid? meld je dan snel bij het Lichess-team van Moira-Domtoren [NB: ook gastspelers zijn welkom]
– we spelen 7 ronden zwitsers (winnaars tegen de winnaars; als je verliest krijg je de volgende ronde in principe een tegenstander die ook heeft verloren)
– we raden aan om op tijd “aanwezig” te zijn
– maar: te laat voor de eerste ronde? Je kunt nog meedoen (maximaal 1 bye)!!!
– eventueel eerder stoppen: dat kan: meld je dan niet aan voor een volgende ronde
– het speeltempo is 7 min + 2 sec per zet