Periodekampioenen 2016-2017

Eerste helft seizoen.Prijs Daan

Daan ontving ook (eindelijk) de bijgegraveerde wisselbeker voor het clubkampioenschap. (foto’s: Rijn de Jonge)

Vrijdag 27 januari was de laatste speelronde van de 1e periode in de interne competitie. Traditiegetrouw krijgen de grootste stijgers per groep een presentje. Dat werd op 10 maart uitgereikt door voorzitter Kees Pafort voorafgaand aan de start van een nieuwe ronde in de competitie. In groep 1 ging de periodeprijs naar regerend clubkampioen Daan Schönberger. Daan is duidelijk in vorm en stevent af op een nieuwe titel. Wouter Le Fèvre pakte de meeste winst: een progressie van 15 punten! Met dit resultaat is Wouter inmiddels de toptien binnengedenderd. In groep 3 liet Ricardo Heins de afgelopen tijd sterk schaak zien, ongetwijfeld mede dankzij de schaaktraining die hij tegenwoordig volgt. Daarbij speelde hij ook nog eens het grootste aantal partijen: 17 stuks, een voorlopig seizoensrecord dat hij alleen hoeft te delen met Bertus van Zwam.

"Is dit alles?", schamperde Henk van Ginkel bij het in ontvangst nemen van het minikaarsje in de vorm van de Domtoren. "Jazeker, de geschatte brandtijd is circa 20 seconden", antwoordde de voorzitter. Gelukkig is het nog lang geen Kerst.

In groep 4 wist nestor Henk van Ginkel jeugdspeler Tim Schuttevaer nipt voor te blijven en bewijst daarmee dat schaken helpt om jong te blijven. “Is dit alles?”, schamperde Henk van Ginkel bij het in ontvangst nemen van het minikaarsje in de vorm van de Utrechtse Dom (de sleutelhangers waren er al uit). “Jazeker, de geschatte brandtijd is circa 20 seconden”, antwoordde de voorzitter. Gelukkig is het nog lang geen Kerst.

De interne competitie van Moira-Domtoren vindt elke vrijdag plaats en begint om 20.00. Ook meedoen? Dat kan door van tevoren een maitje te sturen naar wedstr@moira-domtoren.nl of je rond 19.30 in de zaal te melden bij de wedstrijdleider.