Moira-Domtoren 2 het schip in tegen Rivierenland 1

Clubschaken UtrechtDe reserves van Moira-Domtoren zijn er niet aan te pas gekomen tegen het vlaggenschip van Rivierenland. Afgelopen vrijdag werd thuis redelijk kansloos verloren met 2½-5½. Moira-Domtoren zakt hiermee definitief weg in de grijze middenmoot. Of dit tweede verlies op rij ondanks of dankzij het ontbreken van vaste teamleider Wouter Le Fèvre was, zullen we wellicht nooit weten. Feit is dat invaller captain Johnny de Kraker met hetzelfde spelersmateriaal geen schokeffect wist te bereiken, na het eveneens met 2½-5½ verloren uitduel tegen Paul Kers V. Volgende wedstrijd zal Wouter nogmaals proberen deze negatieve reeks te doorbreken.

Lichtpuntje
Lichtpuntje van de avond was uiteraard Kees. Verre reizen doen de geest kennelijk goed, want sinds Kees terug is vanuit onder meer Chili rijgt hij de zeges aaneen. In het duel der voorzitters maakte de voorzitter van de thuisclub geen fout en wist dit prestigeduel naar zijn hand te zetten. Verder bevestigde Kasim mijn stelling dat reizen goed is voor de vorm. Na een familietripje naar Irak weet Kasim menig explosieve stelling in winst om te zetten. Hans zocht het de voorbije weken iets dichter bij huis en moest derhalve genoegen nemen met een half punt.

Hawaii
De oplettende lezer kan nu alvast raden dat het met de thuisblijvers niet goed afliep. Sebastian, Maarten, Johnny, Jorn en Gavin verloren logischerwijze. Dit brengt mij op het idee om bij volgende bestuursvergadering te ijveren voor enkele therapeutische reisjes naar verre oorden als de Malediven, Fiji of Hawaii. Dit zal onmiskenbaar een positieve uitwerking hebben op de vorm van de spelers.

Jetlag
Afhankelijk van de grootte van de reserves van de vereniging is koploper Oud Zuylen 2 dus gewaarschuwd! Hoewel, aangezien we 19 maart alweer moeten aantreden is het te hopen dat de jetlag dan wel verdwenen is..

Persoonlijke uitslagen zijn te vinden op de site van sgs.