Goede start 1e team

stand_promotieklasse_r12

De stand in de Promotieklasse na twee ronden

We schrijven 1 november, het 1e team heeft inmiddels alweer twee wedstrijden achter de kiezen. Op vrijdag 18 oktober werd het seizoen geopend met een expeditie naar Soest. Natuurlijk was het geen wraakexpeditie, maar we hadden wel wat recht te zetten na de smadelijke Sinterklaasnederlaag tegen het tweede team van Soest in 2012, onze enige uit het hele vorige seizoen, en een hele dure, want deze kostte ons uiteindelijk het kampioenschap…

In het ditmaal goed opgestookte zaaltje met slechts één haperende tl-lamp (*) maakten de gasten ditmaal geen fouten. Casper opende de score, Philip sloot hem af, de rest hield het op remise.

Twee weken later, op 1 november ontvingen we thuis onze vrienden en stadsgenoten van Oud Zuylen 2. En ontdekten dat de nieuwste generatie DGT-klokken het moeilijk in te stellen speeltempo onthouden, ook als je tussendoor een keertje snelschaken kiest. Een prettige bijkomstigheid voor de door tijdnood geplaagde mens. OZ 2 is het afgelopen seizoen gepromoveerd, ongetwijfeld mede dankzij de versterking van spelers van het voormalige Goede Zetten Zat, dat in 2012 fuseerde met Oud Zuylen. De morele steun van meegereisde supporters mocht niet baten, want onze tegenstanders gingen naar huis met slechts 2 bordpuntjes: 3 remises aan de bovenste borden, en een halfje aan bord 8. Met name het laatste halfuur liepen de punten opeens binnen. Ons hoor je niet klagen hoor.

Persoonlijke uitslagen (met rating tussen haakjes) volgen mettertijd. Tot dan vind je meer info op de SGS-site.

(*) d.w.z. 1 tl deed het niet, de rest wel, i.t.t. tot de wedstrijd bij Vegstlust eerder dit jaar, waar letterlijk de stoppen doorsloegen. Nu bleven de gevolgen beperkt tot een tijdelijk minder zichtbare stelling op met name bord 8.