Veel prijzen voor Moira-spelers op PJK SGS

sjampanje

Champagne!

Vijf spelers van Moira-Domtoren hebben zich weten te plaatsen voor het NK Jeugdschaken. Zij behaalden podiumplaatsen bij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de SGS op 3 en 4 januari.  Ook andere spelers van onze club deden het erg goed. Reden voor champagne!

De A- en B-jeugd speelden samen in één groep. In deze groep deden vijf spelers van Moira-Domtoren mee. In de A-groep waren dat Daan Schönberger, Rijk van Oostenbrugge en Maarten Mellegers. Daan en Rijk werden tweede en derde na kampioen Kasper Wiegers van Baarn. Maarten speelde een wat ongelukkig toernooi. Zo gaf hij tegen de kampioen een mooie veelbelovende aanvalsstelling uiteindelijk toch nog  uit handen.

Duokampioen met Nederlands kampioen

Hawkie en Lena met Nederlands kampioen Dimitri Reinderman

In de B categorie waren Moira-spelers Lena de Kraker en Hawkie Chang de concurrentie net even te slim af waardoor zij zich beiden rechtstreeks plaatsten voor het NK. Zij besloten geen barrage te spelen, maar deelden hun geldprijs eerlijk. Daarmee zijn ze vermoedelijk de eerste duokampioen uit de geschiedenis van de SGS.

De C jeugd leverde Moira-Domtoren een kampioen: Joris Kokje was ongenaakbaar en stond alleen een halfje af aan Guido Wagenvoorde van HSG. Tim Schuttevaer veroverde brons door een mooie overwinning op dezelfde Guido in de slotronde en liet daarmee menige crack achter zich in deze sterk bezette groep.

De broeders Geelhoed

Frits en Thijs Geelhoed

Bij de D-jeugd was de familie Geelhoed bijzonder sterk bezig. Zij plaatsten zich lachend en met speels gemak voor het NK met een tweede (Thijs) en een vierde plaats (Frits).  Vlak achter de verrassend sterk voor de dag komende  Frits  vinden we nog meer spelers van Moira-Domtoren: Kylian Bijvank (5e) en Wouter Kokje (6e). Tije Baars debuteerde knap met een achtste plaats.

 

Uitslagen verslag en foto’s staan op de site van SGS.