‘t Is Tatatijd

demoriaan

De Moriaan, speelzaal van het toernooi. Bron: www.velsenonline.nl

Morgen begint Tata Steel Chess, het jaarlijkse toptoernooi in Wijk aan Zee. De toppers zijn verdeeld over de Masters (met o.a. wereldkampioen Magnus Carlsen, Fabiano Caruana en Anish Giri) en de Challengers (o.a. Robin van Kampen, Jan Timman en de vijftienjarige Chinees Wei Yi). Het toernooi duurt tot en met 25 januari. Vorig jaar werd er ook een ronde in het Rijksmuseum gespeeld en een op de Technische Universiteit Eindhoven; dit jaar gaat het toernooi on tour naar Rotterdam (15 januari in De Rotterdam) en Den Haag (21 januari in Nieuwspoort).

Behalve de toppers kunnen ook vele anderen aan de bak in de andere toernooien die de komende weken in Wijk aan Zee gespeeld worden. Bijvoorbeeld in de weekendvierkampen, waaraan traditiegetrouw de nodige clubgenoten meedoen. Dit jaar zijn dat Daan, Paul, Judith, Roland, Michiel, Simon, Kylian, Joris, Oele, Casper en Jochem.

Ook voor schaakliefhebbers die niet meespelen is er van alles te beleven in Wijk aan Zee, dat tijdens het toernooi helemaal in het teken van het schaken staat. Kom dus eens langs om de wereldkampioen te zien, het live commentaar te volgen of gewoon om de speciale sfeer te proeven en gezellig rond te hangen.

Alle informatie over het toernooi vind je hier.