Joris verovert weer EK-plek

barrage NKC2015

Jonas en Joris tijdens de barrage (foto Ab Scheel)

In een zinderende ontknoping is Joris er gisteren in geslaagd de tweede plaats op het NK C veilig te stellen. Die klassering geeft recht op deelname aan het EK Jeugd in september in Porec, Kroatië. Daarvoor was wel een barrage nodig tussen Jonas Hilwerda, Derk Kouwenhoven en Joris, die gedrieën een half punt achter winnaar Liam Vrolijk gefinisht waren. In de barrage toonde Joris zich het koelbloedigst. En dat na een toernooi dat met een halfje uit twee niet al te best begon, maar waarin Joris zich geweldig terug knokte. Joris gefeliciteerd!

In de A-categorie werd Hing Ting Lai Nederlands kampioen en eindigde de jongste deelnemer Casper op 5 uit 9 na veel spannende partijen, waaronder de langste van het toernooi tegen de als tweede geëindigde Ivo Maris. Vanwege zijn Jong Oranje-status was Casper al gekwalificeerd voor het EK en ook voor het WK in Griekenland in oktober/november.

In dezelfde groep als Joris deed ook Kelvin mee. Kelvin is eigenlijk een D-speler, maar had een vrijplaats bemachtigd. Hij trof veel goede tegenstanders en debuteerde met drie punten verdienstelijk. Kelvin speelde mooie partijen in de sterke C-groep, we zullen hem nog vaak terugzien op het NK Jeugd.

De jongste speelster bij de C meisjes was Jessie, die uitstekend meedraaide. Jessie scoorde vierenhalve punt, een prima resultaat waarmee ze ruimschoots in de bovenste helft van het klassement eindigde. Ze versloeg enkele sterke speelsters, onder wie zelfs de nummer één van de plaatsingslijst, Iris Schelleman.

Alle informatie over het toernooi vind je hier.