Een weekend in Wijk aan Zee

head_amateurs

De weekendvierkampen in volle gang

Wijk aan Zee is weer twee weken lang de schaakhoofdstad van de wereld. Winkels hebben schaakstukken in de etalage, hotels zitten vol deelnemers, de gesprekken op het strand gaan over openingsvarianten. Tata Steel Chess, dat is traditie: de speelzaal en het restaurant in De Moriaan, Café De Zon en erwtensoep. Iedereen kan meedoen aan de weekendvierkampen, wat je speelsterkte ook is: er zijn tientallen groepen op negen verschillende niveaus. Het weer was prachtig, dus veel schakers zagen tussen de bedrijven door kans om een strandwandeling te maken. En het is altijd leuk om in één zaal te spelen met wereldtoppers als Aronian, Nakamura en Giri. In de weekendvierkampen bijvoorbeeld, die traditioneel in het eerste weekend van het toernooi wordt gespeeld.

Zeven clubgenoten wierpen zich vrijdag om half zeven in de strijd. In de weekendvierkampen scoorden onze mensen geweldig: Michiel, Roland, Joris en Casper werden eerste in hun groepen; Kylian, Paul en Jochem pakten elk de tweede plaats in hun poule. Meer over hun prestaties lees je hier.

Het toernooi gaat nog twee weken door. De partijen in de Masters- en de Challengers-groep zijn live te volgen, inclusief beelden.