E-team SGS-kampioen

E-team SGS

Vlnr Lennart, Kylian, Sophie en Jochem

Voor de zevende keer op rij is ons E-team zaterdag kampioen van de SGS geworden. Zes wedstrijden werden gewonnen, een keer werd het gelijk. Bordpunten gaven de doorslag.

Alleen in de wedstrijd tegen Magnus E1 werd het spannend. De club uit Leidsche Rijn, die met maar liefst vijf teams vertegenwoordigd was, kan inmiddels ook een prima E1 op de been brengen. Lange tijd keek ons E-team tegen een 2-1 achterstand aan. Alleen Jochem was nog bezig tegen Kelvin Kanne. Kelvin koos voor het Koningsgambiet en er kwam een spectaculaire partij op het bord, waarin Jochem zijn tegenstander uiteindelijk te slim af was.

Alle andere wedstrijden werden met 4-0 gewonnen. Een geweldig resultaat van alle vier de spelers. Behalve Jochem waren dat Kylian, Lennart en Sophie. Gefeliciteerd allemaal! Overigens is Sophie pas een paar weken bij de club, maar dat zou je zeker niet zeggen als je haar zag spelen. Een veelbelovend team, dat zich terecht mag voorbereiden op het landelijk kampioenschap voor E-teams op 17 mei in Den Bosch.

Daar krijgt ons team gezelschap van Magnus E1, dat tweede werd, en Hoogland E1, dat de derde plek pakte.