Hugo ten Hertog wint 56e Vierkampentoernooi

Hugo versloeg Joris in ronde 3

Hugo versloeg Joris in ronde 3

Met 56 deelnemers in het hoofdtoernooi en 28 deelnemers bij de jeugd was de 56e editie van het vierkampentoernooi goed bezet. Ditmaal was er een extra invitatiegroep vol met bij Moira-Domtoren ‘als schaker groot geworden’ voormalige jeugdspelers. In de laatste ronde won Hugo van Joris en was daarmee ook de winnaar van de 1e invitatiegroep. Casper versloeg Daan en behaalde de 2e prijs. Het was mooi deze voormalige Moira-(jeugd)leden weer eens schakend in ons midden te hebben. De 2e invitatiegroep werd gewonnen door Dirk Floor met Marcel Schroër op de 2e plaats. Bekijk hier de uitslagen en hier de eindstand.

De prijsuitreiking

Rijn de Jonge spreekt de deelnemers toe tijdens de prijsuitreiking

Na afloop van de laatste ronde reikten Rijn de Jonge en voorzitter Kees Pafort de prijzen uit. De deelnemers waren dit jaar zeer aan elkaar gewaagd. Er was dan ook helemaal niemand die 100% scoorde. De groepswinnaars waren: Hugo ten Hertog (invitatiegroep 1), Dirk Floor (invitatiegroep 2), Paul den Boer (A), Kees Vreeken (B), Mark Bloem (C), Daniël Andel (D, na loting, want alle spelers in deze groep eindigden op anderhalf punt!), Dies de Dreu (E), Ewoud Loots (F), Maarten de Wit (G), Maarten Metz (H), Rijn de Jonge (K), Peter Rijsdijk (L), Paul Meijer (M) en Menno van Dijk (N).

 

1e en 2e ronde

Diepe concentratie in zaal "C5"

Diepe concentratie in zaal “C5”

56e editie: we gaan van start met een prachtig deelnemersveld. In ronde 1 wint Hugo van Daan, Casper en Joris spelen remise. Jaap van der Tuuk raakt in zwaar weer tegen Marcel en verliest uiteindelijk, Tom Rose speelt een nette remise tegen Dirk Floor.

In de tweede ronde eindigde het duel tussen de  twee ratingfavorieten Hugo en Casper onbeslist, maar het betrof uiteraard geen salonremise: op increment werd nog een dertigtal zetten uitgewisseld. Casper stond een pionnetje voor, en leek even te gaan winnen… maar Hugo promoveerde als eerste. Dat voordeel was betrekkelijk, want Casper promoveerde met schaak. Met ook nog een toren op het bord leek dat op het eerste gezicht dan weer dodelijk, maar geen paniek, want de witte koning had een veilige haven op a2. De dames gingen eraf en in het toreneindspel was de pluspion niet genoeg. Op het andere bord wist Joris na een spannende partij uiteindelijk van Daan te winnen. Hugo en Joris staan beiden op 1½ punt en ontmoeten elkaar in de laatste ronde. In invitatiegroep 2 besloten Tom en Dirk tot remise en verloor Marcel van Dirk, waardoor Dirk nu leidt met 1½.