Tal van evenementen tijdens Tata Steel Schaakweek in Utrecht

schaakweek_Utrecht_2016In het kader van het Tata Steel schaaktoernooi vinden van 20 tot 27 januari tal van activiteiten plaats bij de Utrechtse schaakverenigingen. De Rode Loper trapt af op woensdag 20 januari met een eindspeltoernooi, Moira-Domtoren vervolgt met een simultaan door de ChessQueens op vrijdag 22 januari. Op zaterdag 23 januari volgt een snelschaaktoernooi in Hoog Catharijne (voor kenners: in Hypercube-stijl), georganiseerd door SC Utrecht. Paul Keres houdt open huis op maandag 25 januari. Oud Zuylen sluit af op dinsdag 26 januari met een heus midwinters avondje zomerschaak! Het volledige programma is te vinden op www.schaakweekutrecht.nl.

In diezelfde periode kunnen alle schaakfans dagelijks van 13 tot 17 terecht in het Stadskantoor om een potje te schaken. Het “main event” vindt plaats op woensdag 27 januari: de grootmeesters uit Tata Steel Chess Tournament spelen dan een ronde in het Spoorwegmuseum, waar tegelijkertijd zo’n 300 kinderen zullen strijden om de titel in het Basisschooltoernooi.

 

Aankondiging snelschaaktoernooi op 23 januari

Schaakclub Utrecht organiseert een op zaterdag 23 januari een snelschaaktoernooi in Hoog Catherijne. Er zal worden gestreden om het Open Utrechts snelschaakkampioenschap. De deelnemers hebben 5 minuten bedenktijd per persoon voor elke partij.

Er wordt gespeeld in Hoog Catherijne in de ManCave en op het pleintje voor de ManCave. De ManCave is te vinden tegenover de Media Markt.

Het inschrijfgeld is EUR 7,50 per persoon. Er is beperkt ruimte en dat betekent dat er plaats is voor maximaal 72 spelers.

Er zullen eerst voorrondegroepen worden gespeeld en vervolgens finalegroepen. De 1e prijs bedraagt EUR 100,-.

Het toernooi begint om 11.15 uur. De prijsuitreiking is omstreeks 16.15 uur. Spelers moeten zich vooraf inschrijven bij de Jos Nooijen op het volgende e-mailadres: jos.nooijen@ziggo.nl

Voor vragen kun je ook terecht bij contactpersoon Evert de Graaf. Hij is te bereiken op nummer 06 – 57 947 990 en op e-mail evert.degraaf@hotmail.com.

Spelers die zich niet voor 11:00 uur hebben gemeld, verliezen hun recht op deelname, aangezien wij dan spelers op de wachtlijst voorrang zullen geven.