Succesvol jeugdseizoen afgesloten

Op 23 juni werden voor de tweede keer in het seizoen 2022-2023 stappenexamens afgenomen. Voor degenen die geen examen deden (of snel klaar waren) was er simultaan in de grote zaal. (foto: Jasper Smit)

2022-2023 was een mooi seizoen voor Moira-Domtoren. Dat gold zeker ook voor de jeugdafdeling, die onder de bezielende leiding van jeugdleider Albertus ten Hertog verder uitgroeide tot minstens zeventig jeugdspelers. Je hoort overal dat schaken bij de jeugd populairder is dan ooit, en dat zien we terug in de belangstelling voor het clubschaak. Inmiddels hebben we een wachtlijst moeten instellen. De zaalcapaciteit is immers niet oneindig en dat geldt ook voor het aantal jeugdbegeleiders.

Nishaaz Haque mag zich een jaar lang jeugdkampioen van Moira-Domtoren noemen. Tijl Fokkinga eindigde op de tweede plaats. Voor de derde plaats werden twee bekers uitgereikt: Rien Veerman (eerste periode) en Ralf Sterk (tweede periode). De eerste plek bij de D-jeugd ging naar Nivaan Haque, de tweede plek was voor Job van Weel. De winnaars in de stap 2-competitie zijn: Dominic Mohongo, Alaan Biram en Zino Yuan (in de 2e periode) en Samarth Rummaghatte, Jurre Snippe en Farouk Biram (in de 1e periode). De prijsuitreiking bij de jeugd vond plaats tijdens de slotavond op 30 juni, ná de uitreiking van de stappendiploma’s door jeugdbegeleider en examencoördinator Gerard de Graaf. Natuurlijk werd er op deze avond ook geschaakt. Bij de oudere jeugd werd gespeeld in tweetallen, waarvan één het stuk noemde dat gespeeld (bijvoorbeeld “pion” of “toren”) moest worden en de compagnon vervolgens de in zijn ogen beste pionzet enz. uitvoerde. Deze variant staat bekend als hands & brains (of zo je wilt “zeg & zet”).