Senioren halen revanche

Trainingen Stap 6

Bij de 8e editie van de massakamp hebben de senioren met een nette overwinning revanche genomen op de smadelijke nederlaag die zij in 2013 leden tegen de jeugdspelers. Het werd 13½-8½. Vorig jaar was het nog andersom (6½-13½) Alle reden dus voor de jeugd om de komende tijd eens flink in de boeken te duiken… maar dat geldt net zo goed voor de senioren! Gelukkig is er volop gelegenheid iets bij te leren dit seizoen. Yochanan Afek verzorgt vijf trainingen. Daarnaast organiseren En Passant en Moira-Domtoren gezamenlijk een stap 6-training voor jeugdspelers én voor senioren.

De “oudjes” konden aan de topborden weinig potten breken. Pas op bordje 6 konden zij hun eerste volle punt bijschrijven toen Gavin materiaal achterkwam door een rekenfout.

Op bord 1 vond een fel gevecht plaats tussen Johnny (koploper in de interne na twee ronden) en Joris (volop in voorbereiding voor het jeugd-EK in Georgië). Johnny kwam goed uit de opening. Prima zelfs. Er ontstond een heftig gevecht rond de koningsstelling van de met de zwarte stukkende spelen Joris. Helaas koos Johnny naar eigen zeggen vervolgens het verkeerde plan, waarna Joris kon overnemen.

Bord 3 had het ook zwaar. Daar trof Ger Hageman door een (on)gelukkig toeval Rijk van Oostenbrugge. Deze had plechtig beloofd niet meer te zullen schaken, maar heeft waarschijnlijk de hele zomervakantie zitten te oefenen, want Ger werd vakkundig van het bord gezet, nadat hij in een van zijn lievelingsopeningen twee tempo’s verloor. Dat was er minstens eentje te veel.

Zwaar bevochten remises waren er ook. Zoals aan bord 2, na een spannende partij tussen Daan Schönberger en Paul den Boer. Laatstgenoemde wist een lastig toreneindspel nét te houden. Wedstrijdleider Wouter gooide er een kwaliteitje tegenaan om het loperpaar optimaal tot zijn recht te laten komen. Met behulp van een vrijpion hield hij Lena op remise. Jochem Schoppen studeerde lang op een mogelijkheid te profiteren van een gecompliceerde penning. Hij probeerde van alles, maar Maarten Metz redde het halfje.

Het eerste punt aan de zijde van de jeugd was voor Ilion van der Geugten, die daarmee een eervolle vermelding verdient. Hoewel het bij schaken niet om de snelheid gaat, natuurlijk…