Pijlstaart wint kampioenschap schoolschaak 2019

schoolschaken2018

sfeerbeeld uit 2018 (evt. nieuwe foto’s volgen)

Op zondag 27 januari organiseerden SV Magnus Leidsche Rijn, Moira-Domtoren en Oud-Zuylen Utrecht het jaarlijkse kampioenschap voor basisscholen in Utrecht. Een belangrijke datum op de kalender voor het Utrechtse jeugdschaak, want de ervaring leert dat het schoolschaken vaak een opstapje is naar clubschaak.
Klik hier voor de eindstand van de A-groep en hier voor de B-groepen.

pijlstaart_schoolschaakkampioen_27012019-300x199

De kampioenen (geplukt van de site van OZU)

De top 6 mag door naar de regionale kampioenschappen: Pijlstaart (met 3 spelers van OZU), De Boomgaard (de kampioen van vorig jaar), 2e Marnixschool, De Spits (met Ralf Sterk, Tom Frakking, Brent Groothuis, Jasper Berns), De Koekoek (met Stef Keesmaat, Ansem Kuijpers, Brent Kroon, Olivier von Bönninghausen) en de Internationale school Utrecht.

SONY DSC

Het Leidsche Rijncollege

Voor dit evenement – opnieuw gehouden in het Leidsche Rijn College – hadden zich 70 teams ingeschreven, wat betekent dat er zo’n 300 kinderen meededen (coaches niet meegerekend). De organisatie had besloten om – na het succes van 2018 – alle groepen in lokalen te laten spelen, zodat de aula opnieuw gebruikt kon worden als kantine en hang-out voor wachtende ouders.